Cum anulezi trimiterea unui e-mail prin Gmail, Outlook si Yahoo

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 08:40
61740 citiri
Cum anulezi trimiterea unui e-mail prin Gmail, Outlook si Yahoo

Ni se intampla tuturor. Apasam butonul "Send", iar in secunda urmatoare se dezlantuie iadul pe pamant. Realizam ca am uitat sa atasam fisierul acela important. Sau acum, dupa ce am facut-o, ne dam seama ca de fapt nu voiam sa-i trimitem sefului mesajul acela acid. Ori am vazut in ultimul moment ca am trimis e-mailul cui nu trebuia.

Vestea buna este ca serviciile de e-mail populare ne mai dau o sansa pentru a evita astfel de situatii stanjenitoare. Wall Street Journal ne arata ce trebuie sa facem pentru a intoarce din drum un e-mail trimis cu Gmail, Outlook sau Yahoo.com. Ca regula generala, trebuie sa actionam rapid.

Gmail

Pe telefon: Gmail a introdus inca din 2013 optiunea "undo send" adica posibilitatea de a anula trimiterea unui e-mail. Pe telefoanele cu iOS, setarea este activata in mod implicit. Pentru cea mai recenta varianta a aplicatiei Gmail pentru iOS, atunci cand trimiti un e-mail vei vedea butonul "Undo" in partea de jos a ecranului, in coltul din dreapta, timp de cinci secunde. Daca il apesi, vei putea sa recuperezi mesajul si sa-l editezi. In mod surprinzator, functia nu este disponibila in aplicatia pentru Android.

Pe desktop: Pe site-ul Gmail.com, la setari, in dreapta sus, selectezi optiunea "Activeaza anularea trimiterii" (sau "Enable Undo Send", daca ai contul setat in limba engleza) si intervalul in care iti doresti sa poti face acest lucru: 5, 10, 20 sau 30 de secunde. Salveaza modificarile, iar cand vei trimite urmatorul e-mail iti va aparea in partea de sus a feresterei butonul "Anuleaza actiunea anterioara"/"Undo".

Outlook.com

Pe telefon: Microsoft nu ofera aceasta functie nici pentru iOS, nici pentru Android.

Pe desktop: Pe Outlook.com, da click pe iconita "gear" (care arata ca o roata dintata), selecteaza "Options", iar apoi "Undo Send". Selecteaza "Let me cancel messages I've sent for:" si alege intervalul dorit pentru anulare (5, 10, 15 sau 30 de secunde). Salveaza modificarile. Vei vedea la urmatorul e-mail trimis butonul "Undo", precum si cate secunde il mai poti folosi.

Yahoo Mail

Pe telefon: Aplicatia Yahoo Mail are aceasta functie activata in mod implicit atat pe iOS, cat si pe Android. Atunci cand trimiti un e-mail, butonul "Undo" apare in dreapta jos, doar pentru trei secunde.

Pe desktop: Yahoo nu ofera posibilitatea anularii trimiterii unui e-mail pe site-ul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#anulare trimitere email, #anulare mail Yahoo, #recuperare mail Gmail, #anulare email trimis Outlook , #mail