Cum sa-ti recuperezi si protejezi parola la e-mailul tocmai "spart"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 18 Iunie 2011, ora 11:58
12712 citiri
Cum sa-ti recuperezi si protejezi parola la e-mailul tocmai "spart"
Foto: Ziare.com

Daca prietenii tai spun ca au primit spamuri de la tine sau ca le trimiti mailuri in care le ceri bani pentru ca esti peste hotare si ai nevoie de finante, iar e-mailul nu-ti mai accepta parola, atunci sigur ti-a fost compromisa adresa online.

Baietii de la HowToGeek dau cateva sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci in cazul in care parola de la e-mail ti-a fost "sparta". Ghidul lor are cateva atentionari pentru potentialele victime ale hackerilor, dar se concentreaza pe sfaturi ajutatoare in recuperarea parolei de e-mail.

In momenul in care cineva iti controleaza e-mailul, iti poate controla mai toate serviciile la care ai legata adresa respectiva. Emailul este cheia "castelului" vostru! Textul nu se adreseaza, evident, celor care sunt deja experti in acest domeniu, ci doar utilizatorilor "de rand" ca si noi.

Resetarea sau recuperarea parolei. Este foarte posibil sa fii nevoit sa faci acest lucru. Procesul variaza de la un serviciu de email la altul, asa ca HowToGeek a adunat aici link-urile de resetare de la primele trei servicii de email: Gmail, HotMail si Yahoo!. toate aceste servicii au raspunsuri nu numai pentru faptul ca ti-ai uitat arola dar si daca exista posibilitatea ca emailul tau sa fi fost compromis.

Asa ca schimba-ti parola in ceva cu totul diferit fata de ce aveai inainte. Fa-ti viitoarea parola dintr-o combinatie alfanumerica foarte complexa, dar pe care sa o tii minte. Important este sa-ti securizezi emailul intr-un timp cat mai scurt. Atata timp cat esti inca logat in emailul tau, e bine sa "parcurgi" si urmatorii pasi.

Permite autentificarea prin doi factori. Desi nu toate emailurile au aceasta optiune, daca cel pe care-l folosesti o are, porneste-o! Mai mult ca sigur nu vei tine aceasta functie pornita pentru tot restul vietii emailului tau.

Verifica-ti atent e-mailul. In plus fata de schimbarea parolei si autentificarea prin doi factori va trebui sa umbli si la setarile contului tau si verifica daca nu este nimic iesit din comun. Verifica-ti setarile pentru recuperari de e-mailuri si asigura-te ca sunt puse pe adresa pe care tu o controlezi. Verifica-ti, de asemenea, si "sugestiile secundare pentru parola" si inlocuieste-le cu intrebari la care numai tu stii raspunsul. La fel, verifica setarile pentru trimiterea mai departe a mailurilor si asigura-te ca mesajele pe care le primesti nu sunt trimise si unei a treia parti.

Ia-ti un manager de parole. Nu toti cei care au e-mail au si un manager de parole. Si scuzele sunt o gramada. Sa nu folosesti un manager de parole e ca si cum ai avea un calculator la indemana dar preferi sa rezolvi problema tot cu un creion si o foaie de hartie.

Nu te limita la numarul minim de caractere al parolei. Niciodata nu va limitati la a va pune o parola la e-mail, in minimumul cerut de provider. Cel mai bine este sa aveti una cat mai lunga, pe care sa o tineti minte.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#salvare parola, #email spart solutii, #recuperare parola, #cont mail spart , #mail