Mailurile angajatilor, spionate de sefi

Marti, 25 Martie 2008, ora 18:42
2062 citiri
Mailurile angajatilor, spionate de sefi

O companie din Singapore a gasit o metoda utila pentru orice angajator care vrea sa isi monitorizeze cat mai bine personalul, anunta channelasia.com. Metoda poarta numele de Focal Scope si consta intr-un sistem de urmarire a timpului pe care il alocam citirii sau trimiterii unui mail, de cate ori il citim, sau care este continutul mesajelor electronice, lucruri esentiale pentru eficientizarea muncii, sunt de parere producatorii din Singapore.

Ei cred ca aceasta monitorizare nu incalca intimitatea mesajelor electronice, deoarece informatiile sunt folosite doar in scop de serviciu, iar persoanele cu care se corespondeaza nu vor intra in atentia sefilor, continua channelasia.com

"Nu este vorba de a determina cine iti scrie. Posta electronica este o medota uzuala de a comunica, iar daca cineva iti trimite un e-mail, inseamna ca doreste sa te informeze asupra unui lucru. A afla continutul acestui mesaj este in beneficiul companiei", a spus inginerul companiei Lantone, Sandeep Singhania.

FocalScope foloseste tehnologia Web 2.0, precum Ajax, pentru a obtine o imitatie a desktop-ului. El poate fi incarcat dintr-un browser, nu trebuie ca aplicatia sa fie instalata. Cu toate acestea, FocalScope este ineficient pentru programe de e-mail ca Lotus sau Outlook.

Produsul va fi lansat in luna aprilie si are ca target societatile mici si medii. Opt companii folosesc versiunea beta inca de la jumatatea lui 2007.

Lantone este compania care se afla in spatele unui serviciu online contra cost, ce permite utilizatorului sa afle informatii despre un mail atunci cand acesta este citit de destinatar sau de cate ori deschide mesajul persoana respectiva. Serviciul a fost lansat in anul 2003 si proceseaza in prezent cel putin un milion de mailuri lunar.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#spyware, #angajator, #spion, #mail, #angajat , #mail