Revolta din Londra, starnita si intretinuta prin BlackBerry Messenger?

Miercuri, 10 August 2011, ora 23:23
7344 citiri
Revolta din Londra, starnita si intretinuta prin BlackBerry Messenger?
Foto: Webnews

In centrul revoltei care a cutremurat Londra in ultimele zile s-ar putea afla un instrument tehnologic modern: aplicatia BlackBerry Messenger - canalul ales pentru organizarea ofensivelor.

Rolul pe care aceasta il are metoda de comunicare in semnalarea locurilor de intalnire si coordonarea actiunilor este de o importanta fundamentala in dinamica evenimentelor petrecute recent la Londra, relateaza Webnews.

BlackBerry Messenger nu a fost ales intamplator drept canal de transmitere a informatiilor intre dispozitivele companiei canadiene RIM (Research In Motion), ci datorita posibilitatii de a ascunde continutul mesajelor in spatele unui cod PIN specific, precizeaza sursa.

In acest context, privirile multora sunt atintite acum spre RIM, acuzata de nu a fi dezactivat serviciul de indata ce s-a declansat revolta, in ciuda faptului ca grupul a promis autoritatilor intreaga sa colaborare.

In realitate, istoria nu este tocmai noua: in India si in Orientul Mijlociu, dispozitivele mobile RIM au fost criticate aspru de autoritatile locale, pentru ca tehnologia care se afla la baza functionarii acestora nu permite accesul la informatii din partea tertilor si nici macar din partea casei producatoare.

Potrivit sursei citate, nu numai BBM, ci si Twitter si Facebook se afla in momentul de fata sub stricta supraveghere din partea expertilor de la Scotland Yard, in incercarea de a recapata controlul situatiei generale si de a identifica persoanele care sunt responsabile de organizarea revoltei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#revolta londoneza BlackBerry Messenger, #RIM implicare revolta Londra , #messenger