Mobile 2014: Produsul care va cuceri piata IT - Interviu

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 11:51
4762 citiri
Mobile 2014: Produsul care va cuceri piata IT - Interviu

Tabletele vor inregistra o crestere importanta in 2014, iar Apple si Samsung vor domina in continuare piata terminalelor mobile, sustin reprezentantii eMag.

Mai mult, se va inregistra in continuare un avans al smartphone-urilor si vor exista multe inovatii in domeniu, precum telefoane cu ecrane curbate si aplicatii utile, au aratat reprezentantii eMag pentru Ziare.com.

Ce schimbari va aduce pe piata telefoanelor mobile anul 2014? Care vor fi

functiile-surpriza si inovatiile cu care producatorii vor vrea sa cucereasca piata

(ecrane curbate, recunoastere faciala, dispozitive cu doua ecrane etc.)?

In 2014, telefoanele vor fi mai subtiri si de aproape doua ori mai puternice. Ne asteptam sa vedem o crestere a numarului de telefoane cu ecrane curbate, precum si cel al telefoanelor cu ecrane FullHD.

Cum credeti ca se va schimba comportamentul utilizatorilor? Care vor fi produsele cu cea mai mare ascensiune (phablets, smartwatch-uri etc.)?

Ne asteptam ca tot mai multi clienti sa opteze pentru o tableta. Tabletele au baterie cu durata de viata de pana la 10 ore si sunt perfecte pentru distractie si navigat pe Internet oriunde te-ai afla, in pat, in mijloacele de transport in comun sau chiar in varful muntelui.

Ce miscari vor avea loc pe piata mobile (referitor la sisteme de operare - care vor domina, cine va creste cel mai mult etc. -, care va fi cel mai mare producator de smartphone-uri, la ce firme trebuie sa fim atenti - Huawei, ZTE etc.)

Ne asteptam la o crestere continua a telefoanelor tip smartphone, fie ca vorbim de cele high end, mainstream sau entry bugdet. Ne asteptam ca, in 2014, in topul celor mai vandute telefoane sa fie, ca si in 2013, cele de la brandurile Samsung si Apple.

Referitor la aplicatiile mobile, care vor fi tendintele si inovatiile in acest domeniu? De ce fel de aplicatii are nevoie piata in acest moment?

Intrucat tot mai multi utilizatori navigheaza pe Internet de pe telefon sau tableta, ne asteptam ca toate site-urile sa fie optimizate pentru device-urile mobile. Preconizam o crestere a aplicatiilor de stiri, distractie si cumparaturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#vanzari tablete 2014, #tablete 2014, #previziuni piata IT, #previziuni IT 2014 , #mobile