Un smartphone ciudat, de la Xiaomi

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 17:00
4561 citiri
Un smartphone ciudat, de la Xiaomi
Foto: Chosun

Chinezii de la Xiaomi vor sa ramana in atentia utilizatorilor din intreaga lume cu cele mai dorite tipuri de telefoane si tehnologii in domeniu. Ei planuiesc lansarea unui smartphone cu ecran curbat pe ambele margini.

Acesta ar urma sa aiba un afisaj cu totul special. Ideea este preluata de la modelul Samasung Galaxy Note Edge, care are o singura margine ce se extinde in lateral, se arata intr-un articol Chosun.

Ineditul smartphone produs de Xiaomi se numeste Arch, el urmand sa apara pe piata in prima jumatate a anului viitor. Cei de la Xiaomi au inceput sa produca telefoane inteligente in august 2011 si au copiat initial iPhone-ul, cu diferenta ca avea un pret redus la jumatate.

O ascensiune bazata pe copiere

In trimestrul 3 din acest an, compania asiatica a detinut locul trei in clasamentul celor mai mari producatori in domeniu. Interesant este si faptul ca directorul ei executiv, Lei Jun, a adoptat stilul vestimentar al lui Steve Jobs, totul pentru a imita cat mai bine compania Apple.

O contributie importanta la ascensiunea chinezilor a avut-o Hugo Barra, cel care a lucrat in trecut la divizia de smartphone-uri Android din cadrul Google. El a aparat compania la care este angajat acum spunand ca nimic de pe piata smartphone-urilor nu mai este original in prezent.

Aceasta strategie bazata pe copiere le-a adus chinezilor numeroase conflicte si procese cu alti producatori de telefoane mobile. Cei de la Ericsson i-au acuzat de incalcarea dreptului de utilizare a unor tehnologii 3G.

Reprezentantii Apple sustin si ei ca programul de operare MIUI 6, creat de Xiaomi, este o versiune copiata dupa iOS 7. In prezent, 95% din vanzarile Xiaomi au loc in China, ceea ce limiteaza ascensiunea companiei la nivel global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#smartphone android xiaomi, #xiaomi smartphone android, #pret smartphone china xiaomi , #mobile