Monitorul care iti poate proteja ochii

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 07:13
5129 citiri
Monitorul care iti poate proteja ochii
Foto: Digital Trends

Compania AOC a anuntat lansarea unui nou monitor pentru calculatoare care se remarca printr-o importanta trasatura: poate proteja mai bine ochii utilizatorului.

El foloseste tehnologia Anti-Blue Light, cu scopul de a ne apara retina de lumina albastra emisa de monitorul de tip LED, scrie Digital Trends.

Compania AOC sustine ca acest tip de lumina poate provoca probleme ochilor.

Astfel, noua inventie reduce cantitatea de lumina albastra emisa cu un procent de peste 90%. In plus, culorile afisajului nu sunt afectate in urma procesului de ajustare.

AOC avertizeaza ca expunerea pe termen lung la acest tip de lumina poate provoca o afectiune numita "degenerescenta maculara", ce poate duce chiar si la pierderea vederii, din cauza afectarii retinei.

Expertul american in oftalmologie Carl Kupfer spune ca aceasta boala va afecta 6,3 milioane de oameni pana in anul 2030.

Primele monitoare AOC care vor incorpora noua tehnologie vor fi cele din seria 76V.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#calculator desktop monitor ochi, #monitor calculator dauneaza ochi, #probleme ochi monitor, #ochi probleme calculator monitor , #monitoare