Sony va lansa o noua versiune a consolei Play Station 4: Cele mai noi informatii despre PS4 Neo

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 06:34
5786 citiri
Sony va lansa o noua versiune a consolei Play Station 4: Cele mai noi informatii despre PS4 Neo
Foto: Play Station 4/Sony

Sony va lansa in acest an o noua versiune a consolei PlayStation 4, care va aduce cateva schimbari ce vor incanta pasionatii de jocuri.

Este cunoscuta deocamdata sub numele de cod "Neo", insa ramane de vazut daca aceasta va fi si denumirea oficiala, arata Tech Insider.

Iata cele mai recente informatii despre noua consola de la Sony:

- Va permite utilizatorilor sa se distreze cu jocuri la calitate 4K/Ultra HD, rezolutia fiind de 4 ori mai mare decat in cazul versiunii actuale a PS4.

- Problema este ca ai nevoie de un televizor 4K/Ultra HD ca sa te bucuri de aceasta experienta. Iar in Romania, cel mai ieftin TV cu o asemenea rezolutie uriasa costa 1.800 de lei, iar cele cu ecran curbat pot depasi 10.000 de lei.

- Toate jocurile pentru PlayStation 4 vor merge si pe versiunea Neo.

- Nu vor exista jocuri exclusive pentru PS4 Neo.

- Va avea parte de acelasi procesor ca versiunea actuala, insa Sony a facut cateva modificari la el pentru ca jocurile sa ruleze mai rapid.

- Grafica jocurilor va fi mult imbunatatita.

- Din pacate, capacitatea de stocare va fi mai mica.

- Consola ar putea fi lansata in SUA in ultimul trimestru al anului, insa inca nu exista informatii despre data la care va ajunge in magazinele din Romania.

- Pretul se va situa in intervalul 400-500 de dolari. Aparitia lui Neo ar putea conduce la ieftinirea versiunii actuale, care in prezent costa 350 de dolari.

- Neo se va putea conecta la sistemul de realitate virtuala Sony VR.

Concluzia este ca, cel mai probabil, nu vei face upgrade la Neo daca ai deja versiunea actuala a PS4, insa fanii jocurilor care au o varianta mai veche a consolei ar putea fi convinsi sa o cumpere.

Succes incredibil pentru PS4

Neo vine la aproape 3 ani de la lansarea Play Station 4, care a avut un succes urias inca din prima zi in care a ajuns in magazine. In doar 24 de ore de la punerea in vanzare, consola s-a vandut in peste un milion de exemplare.

In tot anul 2014, vanzarile au ajuns la 14,8 milioane de unitati, iar anul trecut au urcat la 17,7 milioane de unitati.

Consola de la Sony a fost, totusi, depasita de Xbox One de la Microsoft, care a vandut aproximativ 19 milioane de unitati in 2015. Pe locul al treilea se afla Wii U, cu 12,8 milioane de unitati, potrivit datelor citate de Forbes.

Nu stii ce consola sa cumperi? Citeste o comparatie intre PS4 si Xbox One

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#PlayStation 4 Neo, #PlayStation 4, #Sony consola jocuri, #consola jocuri , #playstation