Comisar european: Razboaiele viitorului nu se vor purta cu tancuri, ci cu retele informatice (Video)

Vineri, 26 August 2016, ora 14:52
3338 citiri
Comisar european: Razboaiele viitorului nu se vor purta cu tancuri, ci cu retele informatice (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisarul european pentru Economia Digitala, Gunther Oettinger, aflat in vizita in Romania, a aratat ca, in viitor, luptele se vor petrece in mediul online si cu ajutorul infrastructurii IT.

"Razboaiele viitorului nu se vor purta cu tancuri, ci cu retele informatice. De aceea, dezvoltarea infrastructurii si a securitatii cibernetice sunt esentiale", a declarat Gunther Oettinger, in cadrul unei conferinte dedicate digitalizarii organizate in tara noastra.

La eveniment a participat si ministrul Comunicatiilor, Delia Popescu, care a spus ca problema securitatii cibernetice este una vitala pentru NATO si aliatii sai, iar Romania trebuie sa dezvolte o structura care sa imparta riscurile intre sectorul privat si cel de stat.

Citeste si despre motivul pentru care romanii sunt pe ultimul loc in UE la capitolul competente digitale

Cum sta Romania la capitolul Internet

Romania a depasit cu mult media Uniunii Europene (UE) in ceea ce priveste extinderea liniilor fixe de internet de mare viteza, care reprezinta peste 50% din total, fata de o medie de 11% la nivelul blocului comunitar, potrivit unui comunicat publicat recent de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Numarul conexiunilor prin care se poate accesa internetul in banda larga, la puncte fixe si mobile, era de circa 19 milioane la finalul anului trecut, in crestere cu 18% fata de sfarsitul anului 2014. Dintre acestea, 14,7 milioane de conexiuni erau mobile, iar 4,3 milioane la puncte fixe.

La sfarsitul lui 2014, existau 12,1 milioane de conexiuni mobile si 4 milioane de conexiuni la puncte fixe. Traficul mediu lunar de internet pe conexiune mobila practic s-a dublat in 2015 fata de 2014, de la 0,26 GB in 2014 la 0,48 GB in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#razboi internet, #atacuri cibernetice, #Romania razboi Internet , #retea internet
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Megabitul nu cară boamba, drona da...
Poza Vintage
Vintage
rank 5