Ziare.com

Harta tuturor aparatelor din lume conectate la Internet

de Alex Varzaru
Luni, 15 Septembrie 2014, ora 07:19

   

Harta tuturor aparatelor din lume conectate la Internet
O harta socanta creata de programatorul John Matherly cu motorul sau de cautare Shodan, destinat gasirii tuturor computerelor conectate la Internet din intreaga lume, dezvaluie diferentele pe glob privind conectarea la reteaua www.

Harta arata fiecare aparat de pe glob care este direct conectat la Internet. O parte din regiunile intunecate care sunt observate pe harta pot fi atribuite densitatii scazute a populatiei in acele zone, dar in acelasi timp e evident ca accesul la Internet nu este egal in toata lumea, scrie Business Insider.

Culorile diferite arata si densitatea aparatelor, albastrul indicand mai putine aparate, iar rosul o aglomeratie de aparate intr-o anumita zona.

Dupa cum se vede, Statele Unite si Europa au nivele foarte mari de conectivitate la Internet, cu exceptia zonelor slab populate din vestul SUA. Africa este intr-un intuneric aproape total, iar Asia este mai putin legata la Internet decat Europa si SUA, in ciuda faptului ca este una dintre cele mai populate zone din lume.

Matherly, care se autointituleaza un cartograf al Internetului, a explicat cum a reusit sa realizeze harta, aratand ca a folosit o tehnologie care i-a permis sa trimita cate un mesaj catre fiecare aparat conectat la Internet din lume, iar harta a fost desenata pe masura ce primea raspunsuri de la toate aceste aparate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3255 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor