Ziare.com

Probleme mari pe Internet: Misterul numarului 512

Joi, 14 August 2014, ora 22:05

   

Probleme mari pe Internet: Misterul numarului 512
Utilizatorii de Internet din intreaga lume au constatat recent ca unele site-uri nu se incarcau deloc sau mergeau foarte incet. Totul a fost cauzat de problemele tehnice.

De exemplu, celebrul site eBay nu a functionat mai multe ore in numeroase tari, detinatorii lui comunicand faptul ca nu poarta responsabilitatea acestor probleme, scrie news.com.au. Neplacerile cauzate au legatura cu numarul 512.

Practic, Internetul nu mai face fata traficului urias de date care se mareste pe zi ce trece. Routerele prin care ele trec au un numar limitat de porturi, adica 512 randuri a cate 1.000 de porturi.

Programatorii din trecut au ales numarul aleator, insa acum s-a ajuns intr-o situatie in care memoria Internetului nu mai e suficienta, iar procesoarele care opereaza au o viteza prea mica.

Expertii in domeniu spun ca situatia se va inrautati. In ultimii ani s-au facut eforturi pentru a rezolva neplacerile, insa problemele doar au fost intarziate putin. O solutie definitiva e greu de gasit deoarece ea ar necesita fonduri foarte mari.

Companiile care ofera conexiuni la Internet, universitatile si corporatiile se bazeaza pe aceleasi cai prin care isi trimit materialele video, e-mail-urile si orice altceva.

Consecinta este supraincarcarea routerelor existente, iar solutia o reprezinta imbunatatirea lor prin marirea memoriei fiecaruia. Civilizatia noastra poate avea mult de suferit din aceasta cauza, caci multe domenii depind de Internet, insa deocamdata infrastructura existenta a retelei face fata solicitarilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Programatorii din trecut au ales numarul aleator

8,16,32,64,128,256,512,1024 numere aleatoare ptr. programatori...

 

E numărul boabelor de grau pe care l-a plătit șahul la fiecare

mutare ca să-nvețe șah, sau al despăgubirilor "in integrum" care trebuiau acordate pentru amortizarea la fiecare 5 ani (conform legilor in vigoare) a fiecărui cent naționalizat?

Porturi??

" Routerele prin care ele trec au un numar limitat de porturi, adica 512 randuri a cate 1.000 de porturi."
"memoria Internetului nu mai e suficienta"

Imi pare rau sa spun acest lucru, dar randurile de mai sus demonstreaza o lipsa completa de cunostinte (si/sau de informare) in legatura cu subiectul abordat :(

Problema este legata de numarul de intrari dintr-o tabela aflata in memorie (tabela cu rute din TCAM). Fara legatura cu "porturile ruterelor", sau cu "randuri de cate 1000".

Cine vrea detalii poate sa dea un google dupa "bgp 512k".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor