Ziare.com

Proiectul uimitor care poate schimba Internetul, testat virtual de Google (Video)

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 17:54

   

Proiectul uimitor care poate schimba Internetul, testat virtual de Google (Video)
Cei de la Google au planuri serioase cu un proiect care isi propune sa ofere conexiune la Internet pentru toti. Ei l-au testat acum virtual.

Project Loon ar putea oferi Internet tuturor, chiar si in cele mai inaccesibile zone, scrie engadget.com. Semnalul ar urma sa fie oferit de baloane care vor sta in aer si vor alcatui o adevarata retea.

Unul dintre cei implicati in proiect, Dan Piponi, vrea sa gaseasca cea mai buna solutie de pozitionare a acestor baloane in aer. Un element cheie este distanta la care ele se vor afla unul de altul.

Daca spatiul este prea mare, atunci vor exista zone neacoperite, ceea ce proiectul nu isi propune. In ciuda problemelor puse de anumiti factori stratosferici, el spune ca baloanele pot fi distribuite egal pentru a oferi un semnal bun de Internet.

Piponi a mai spus ca in viitor aceste baloane vor putea oferi inclusiv informatii unul despre altul, astfel incat expertii sa stie cand exista probleme de pozitionare cu unele dintre ele.

In plus, baloanele ar putea fi programate sa pastreze singure o anumita distanta unul fata de altul.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Interesant ,

dar sistemul pare a avea o fragilitate fizica .Ar trebui sa avem niste amanunte care sa spuna de exemplu daca aceste baloane nu se vor dovedi usor de distrus de o multime de societati comerciale, asociatii civice ,grupuri ideologice ,culte si chiar state ostile ideii .

 

@Cristoiu. Chiar cu prastia...

Iluzie tehnologica ridicola.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor