Cateva lucruri bune despre retelele sociale

Marti, 22 Mai 2012, ora 08:06
3892 citiri
Cateva lucruri bune despre retelele sociale
Foto: Arhiva

Cercetarile din ultima vreme vorbesc insistent despre aspectul negativ al excesului in ceea priveste activitatea pe retelele sociale de Internet.

Cu toate acestea, nimeni nu recomanda abandonarea lor. Poate chiar dimpotriva, sunt binevenite, daca le folosim cu masura, ca pe acele alimente care dauneaza numai in exces.

Publicatia infoniac.ru a realizat o lista a efectelor pozitive pe care le are activitatea moderata pe retelele sociale.

Retelele sociale pot normaliza ritmul cardiac

Comunicarea intre oameni, indiferent daca se face in cadrul unor retele virtuale sau direct, influenteaza nivelul de stres si ritmul cardiac. Desfasurata cu calm, comunicarea este benefica, dar daca o faci cu nervozitate, dauneaza.

Aceasta este concluzia unor cercetari comune, facute la Massachusetts Institute of Technology si la Universitatea din Milano.

Studiind pe un grup de referinta reprezentat de 30 studenti, cercetatorii au constatat ca participarea intr-o retea de comunicare sociala poate influenta ritmurile biologice si poate relaxa organismul, normalizand functiile cardiace.

Prin retelele sociale, tinerii isi gasesc mai usor un loc de munca

Problema nu este numai a celui care cauta un loc de munca, ci si a angajatorilor, care, in ultimul timp, isi prezinta ofertele din ce in ce mai frecvent prin retelele sociale, cunoscand impactul lor puternic asupra utilizatorilor.

Insusi angajatorul este interesat sa-si recruteze viitorii agajati prin paginile retelelor sociale, capabile sa ofere detalii mai multe si mai concludente decat un CV obisnuit.

Angajatorii au invatat in ultimul timp sa studieze paginile din retelele sociale ale unui potential angajat. Evolutia acestora ofera informatii valoroase, cu privire la capacitatea de munca, de conceptie si de adaptare la serviciul oferit.

Utilizatorul invata sa aiba incredere in sine

Networking-ul creeaza un sentiment de incredere in sine si in propria performanta. Reteaua sociala este un mecanism capabil sa sparga eventualul "zid", pe care utilizatorul il simte intre el si societate. Internetul se dovedeste mult mai prietenos decat partenerul direct.

Cercetatorul Jeffrey Hancock de la Cornell University a facut interesanta observatie ca reteaua sociala induce incomparabil mai multa stima si incredere in sine decat o oglinda. Adesea, oglinda te face sa-ti descoperi trasaturi negative, chiar defecte in imagine, pe cand propriul tau succes pe Internet, care poate fi doar tehnic, iti induce bucuria de a-ti constata propriul succes.

Reteaua sociala, ca afacere

Cercetatorii de la Pace University au observat ca participarea unui mare numar de utilizatori in afaceri bursiere duce la cresterea valorii actiunilor respective. Cu alte cuvinte, compania cea mai accesata isi ridica valoarea pe piata.

"Faptul ca un numar de utilizatori incepe sa gandeasca si sa vorbeasca despre un anumit brand mareste pretul stocului imediat", afirma Arthur O'Connor, unul dintre autorii studiului.

Productivitatea muncii in afaceri

In cazul angajatilor antrenati in afacerile unei firme, patronii au tot interesul ca acestia sa fie bine ancorati intr-o retea sociala. Reteaua nu este altceva decat un bun sistem de legatura intre oamnei, care pot deveni oricand clienti sau furnizori ai firmei.

Participand la asemenea retele, angajatul duce de fapt o actiune promotionala care poate fi chiar mai eficace decat reclama la televizor sau cea postata prin cutiile postale.

In cazul studentilor

Studentii au avantajul ca, prin retea, intra in contact cu alti colegi, de la alte universitati, necunoscuti lor, dar prin care pot primi informatii sau documentari necesare studiului lor. Daca se creeaza asemenea legaturi trainice, utilitatea lor in invatamant poate reprezenta mai mult decat audierea unui curs.

In plus, prin retelele sociale, studentii pot identifica din timp un eventual job, care le va prinde bine la terminarea facultatii.

In concluzie, retelele sociale, la adresa carora s-au facut adesea aprecieri negative prin faptul ca pot tulbura sistemul nervos, in cazul folosirii intensive, raman de mare utilitate prin folosirea lor cu moderatie.

Se poate considera ca, atata timp cat o asemenea preocupare nu ocupa mai mult decat o treime din timpul nostru liber, ne vom bucura de avantajele ei, fara nici un pericol.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#beneficii retele sociale, #utilizatori retele sociale, #avantaje retele sociale , #retele sociale