LinkedIn, data in judecata pentru ca ar fi furat indentitatea utilizatorilor

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 12:40
1816 citiri
LinkedIn, data in judecata pentru ca ar fi furat indentitatea utilizatorilor
Foto: Bloomberg

LinkedIn, cea mai mare retea profesionala de socializare din lume, a fost data in judecata de mai multi utilizatori, fiind acuzata ca si-a insusit identitatea acestora in scopuri de marketing.

Ei spun ca LinkedIn le-a spart conturile de e-mail, furand datele de contact din acestea, potrivit Bloomberg.

Judecatorii din California care se ocupa de acest caz au precizat ca utilizatorii sustin ca firma s-a folosit de identitatea lor pentru a promova site-ul in randul persoanelor care nu aveau cont pe LinkedIn din lista casutelor de e-mail sparte.

Zi neagra pentru LinkedIn: 6,5 milioane de conturi au fost sparte

Clientii le-au cerut judecatorilor sa opreasca firma sa mai comita astfel de fapte si sa o oblige sa returneze toate venituri obtinute in urma utilizarii identitatii anumitor persoane fara acordul acestora.

"Chiar pe site-ul LinkedIn se gasesc sute de plangeri referitoare la aceasta practica", se arata in plangerea utilizatorilor depusa pe 17 septembrie. LinkedIn are peste 238 de milioane de membri, printre care se numara si directori de la sute de companii importante.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#LinkedIn judecata, #LinkedIn utilizatori judecata, #LinkedIn spargere mail , #retele sociale
Comentarii
Poza Yakoyu_Kutawa
Yakoyu_Kutawa
rank 5