Social media - cum s-a dezvoltat acest domeniu si ce salarii primesc specialistii

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:37
1547 citiri
Social media - cum s-a dezvoltat acest domeniu si ce salarii primesc specialistii
Foto: refresh.ro

Pentru al saselea an consecutiv, comunitatea online din Romania s-a reunit pe 27 septembrie in cadrul Webstock 2013, cea mai mare conferinta locala de social media. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si a fost un maraton de 12 ore care a atras un numar de peste 600 de participanti.

In cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele studiului State of Social Media Employment, realizat de Evensys in colaborare cu Portal HR. Studiul este realizat pentru al treilea an consecutiv si prezinta o analiza a salariilor specialistilor din Social Media.

Initiativa a pornit de la dorinta de a ne baza pe mai mult decat niste opinii disparate si de a culege cat mai multe date de la specialistii din acest nou domeniu, in asa fel incat sa putem incepe sa identificam tendintele actuale ale pietei. In primii doi ani am strans aceste date doar de la angajati, cei care au atributii in Social Media, anul acesta am completat aceasta imagine cu raspunsurile primite de la 10 companii care au un departament de Social Media sau angajati dedicati acestei specializari.

Majoritatea rolurilor din Social Media sunt noi, numarul specialistilor este inca mic, insa asistam la un domeniu care este abia in formare, care continua sa creasca de la an la an. Am vrut sa identificam cateva marje salariale, specializari care duc catre acest tip de rol si sa vedem care sunt corelatiile intre nivelul de senioritate si nivelul pachetului salarial oferit.

Analiza a fost realizata doar la nivel cantitativ, iar concluziile studiului la o privire de ansamblu sunt pozitive:

- Nivelul salariilor in 2013 fata de 2012 a ramas constant, lucru care este pozitiv in contextul in care exista in continuare specializari pe piata fortei de munca pentru care nivelul salarial a scazut in continuare.

- Experienta face o diferenta, specialistii cu peste 2 ani de experienta in zona de Social Media au diferente semnificative fata de cei proaspat intrati in aceasta industrie.

- Exista mult mai mult interes pentru cifrele din Social Media, a crescut volumul de rapoarte solicitate de alte departamente, ceea ce confirma posibila dezvoltare viitoare.

"Speram ca de la an la an baza de specialistidin piata sicare participa la acest studiu sa fie in crestere, astfel incat acest demers sa capete relevanta unui studiu salarial in adevaratul sens al cuvantuluisi sa putem identifica cat mai multe tendinte care sa ne ajute in intelegerea unei piete in formare, cum este cea a specialistilor social media", a declarat Madalina Uceanu, Managing Partner, Career Advisor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#studiu social media employment, #studi salarii social media, #salarii specialisti social media , #retele sociale