Predictii despre viitorul apropiat: Apare o noua specie de om - Homo optimus

Luni, 01 Februarie 2016, ora 19:45
12673 citiri
Predictii despre viitorul apropiat: Apare o noua specie de om - Homo optimus
Foto: Pixabay

O noua specie de om se contureaza, Homo optimus, e de parere futurologul Ian Pearson.

Potrivit acestuia, cei care nu au implinit 40 de ani ar putea avea parte de "nemurirea electronica" in timpul vietii lor, gandurile si experientele lor fiind stocate si pastrate online pentru generatiile viitoare, relateaza Daily Mail.

Dr. Ian Pearson explica faptul ca noua specie va fi o impletire intre oameni si roboti si ca ar putea aparea incepand cu 2050. Vom putea sa ne imbunatatim genomul, sa devenim mai frumosi, mai inteligenti, mai "sofisticati din punct de vedere emotional", superiori din punct de vedere fizic si mai conectati din punct de vedere social - intr-un cuvant mai sanatosi si mai fericiti, afirma specialistul.

Inteligenta artificiala castiga tot mai mult teren. In cat timp vor baga robotii omenirea in somaj?

Acesta e de parere ca, in replica la tehnologia tot mai prezenta si folosita la toate nivelurile, evolutia noastra va merge intr-o directie cu totul noua. De aceasta data, nu natura ne forteaza sa ne schimbam, ci propriile descoperiri si inovatii.

"Asta ar putea duce la forme si creatii ciudate si minunate", mai declara futurologul. Acesta e de parere ca in urma stabilirii unei legaturi intre creierul nostru si computer, ne vom putea "muta" gandurile intr-un corp-android si chiar intreaga constiinta. Practic, spune el, asta ne-ar da ocazia sa avem mai multe existente si identitati sau sa continuam sa traim dupa moartea biologica.

Specialistul e de parere ca desi astfel de tehnologii vor fi disponibile in 2050, in decurs de 20 de ani de la acel moment vor deveni indeajuns de ieftine si raspandite.

Pana la finalul secolului, mai spune dr. Pearson, vor fi mai multe tipuri de oameni, printre care hibrizi de oameni si masini si oameni traind in corpuri de android.

In plus, pana atunci e posibil sa reusim sa ne facem animalele sa vorbeasca, intr-un fel sau altul.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#hibrizi oameni masini, #hibrid om robot 2050, #nous pecie om homo optimus, #apare noua specie om, #teorii futurolog Ian Pearson , #roboti