Robotii creati de Google entuziasmeaza industria (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 29 Februarie 2016, ora 16:58
4452 citiri
Robotii creati de Google entuziasmeaza industria (Video)
Foto: captura video Youtube/Boston Dynamics

Pasii agili ai unui robot printr-o padure inzapezita au entuziasmat industria robotica. Compania Boston Dynamics, detinuta de Google, a facut publica inregistrarea video a unui robot umanoid care paseste prin padure, pe teren accidentat, aluneca si se redreseaza cu usurinta.

"Au stabilit un nou standard. E un pas urias in directia obtinerii de roboti care pot sa opereze in lumea noastra, in medii nestructurate, pe teren imprevizibil", a aratat Aaron Ames, profesor de robotica la Georgia Tech, potrivit ndtv.com.

Cu toate ca si pana acum au fost creati roboti cu doua picioare care se pot deplasa, niciunul nu este capabil sa se descurce pe teren imprevizibil.

Inteligenta artificiala va distruge omenirea sau o va ajuta? 5 milioane de dolari pentru ca robotii sa ne fie prieteni

Cu toate ca nu exista aplicatii imediate pentru consumatorii obisnuiti, expertii in robotica spun ca noua versiune a robotului Altas este o noua caramida adaugata constructiei robotilor care ne pregatesc masa, impaturesc hainele si ingrijesc varstnicii.

"Acel robot e in afara laboratorului, afara, fara cabluri. Aluneca, dar nu cade. Intoarcem o pagina in constructia de roboti mai buni. Marea necunoscuta este cand vom construi maini si piele de robot care sa fie utile?", s-a intrebat si specialistul in robotica Chris Atkeson, de la Carnegie Mellon.

Daca robotii ar fi inzestrati cu maini si piele sensibile, si-ar putea simti mai bine mediul in care sunt plasati si ar interactiona cu acesta - ar putea, printre altele, sa taie legume, sa se strecoare prin spatii inguste sau sa lucreze intr-o centrala nucleara care se dezintegreaza.

Dincolo de capacitatea de a pasi, robotul Atlas poate sa plaseze cutii pe rafturi, deschide usi si se ridica dupa ce a fost daramat. Niciun robot nu a mai prezentat pana acum o gama atat de larga de capacitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#robot Google inovatie, #robot Google deplasare , #roboti