Semnal de alarma de la Google: Chinezii chiar sunt buni in inteligenta artificiala. Si vor folosi asta in Armata!

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 21:27
7500 citiri
Semnal de alarma de la Google: Chinezii chiar sunt buni in inteligenta artificiala. Si vor folosi asta in Armata!
Foto: captura video YouTube

Washingtonul trebuie sa investeasca mai mult in dezvoltarea tehnologiei inteligentei artificiale, inclusiv pe plan militar, a recomandat Eric Schmidt, presedintele companiei Alphabet, din care face parte Google, avertizand ca exista riscul ca SUA sa fie depasite de China in acest domeniu.

Eric Schmidt, care este si presedintele Consiliului Consultativ pentru Inovare al Pentagonului, a recomandat armatei americane sa accelereze eforturile de a adopta noile tehnologii.

"In urma cu cativa ani, am devenit presedintele Consiliului pentru Inovare al Departamentului Apararii, o structura din afara institutiei, iar ideea a fost sa convingem armata sa accelereze adoptarea tehnologiilor care sunt in afara sferei militare.

Am formulat o serie de recomandari, care sunt publice, referitoare la tipul inovatiilor, la problemele din armata (...) Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le-am punctat este ca armata americana nu se afla pe primul loc la capitolul inteligentei artificiale si am recomanda, spre exemplu, infiintarea unui institut de cercetare in domeniul inteligentei artificiale", a declarat Eric Schmidt in discursul rostit la Summit-ul privind Inteligenta Artificiala si Securitatea Globala.

Eric Schmidt a subliniat ca tehnologia artificiala poate fi utilizata eficient atat la nivel comercial, cat si militar.

In armata americana, ar contribui substantial la sarcini simple, precum monitorizarea activitatilor, a precizat el, notand ca softurile computerelor sunt mult mai eficiente in materie de observare decat oamenii.

Presedintele Alphabet a criticat procedurile birocratice din armata americana, care ingreuneaza adoptarea rapida a noilor tehnologii.

"Armata nu construieste singura lucruri, foloseste firme private. Armata nu le-a cerut firmelor cu care are contracte sisteme de inteligenta artificiala, astfel ca procedura de achizitionare a unor astfel de sisteme dureaza 5, 10, 20, 30 de ani. (...)

Deci problema esentiala este cum faci astfel incat liderii care vor aceste tehnologii sa obtina solutii rapid", a explicat Schmidt.

Presedintele Alphabet avertizeaza ca SUA risca sa fie depasite de China in domeniul inteligentei artificiale.

"In urma cu o luna, China si-a anuntat strategia in domeniul inteligentei artificiale. Eu am citit-o. Si este foarte simplu: pana in anul 2020, vor recupera decalajul fata de noi; pana in anul 2025, vor fi mai buni decat noi; iar incepand din anul 2030 vor domina industria inteligentei artificiale.

Doar opriti-va o secunda si analizati acest lucru! Guvernul Chinei a anuntat acest lucru. In tara noastra, noi ne ocupam de dominatia in domeniul inteligentei artificiale, noi suntem cei care au inventat acest lucru, noi suntem cei care vor sa foloseasca toate avantajele acestei tehnologii pentru exceptionalismul american, pentru perspectivele noastre arogante.

Dar, credeti-ma, chinezii chiar sunt buni in acest domeniu. (...) Si vor folosi aceste tehnologii atat in scopuri comerciale, cat si pentru obiective militare, cu toate implicatiile posibile. Ideea este ca stim ce planuri au, au anuntat strategia. Astfel ca trebuie sa fim nebuni sa ii tratam ca pe cetateni de categoria a doua (...) ", a atras atentia Eric Schmidt.

Presedintele Alphabet a subliniat ca "asiaticii, in principal chinezii", castiga de obicei concursurile de programare computerizata organizate de Google. "Prin urmare, daca aveti vreo prejudecata sau vreo preocupare ca sistemul lor, ca invatamantul din China nu vor produce oamenii de care va spun, va inselati", a avertizat Eric Schmidt.

China are un plan colosal pentru a-si asigura dominatia in inteligenta artificiala

"SUA nu au o strategie nationala in acest domeniu. Iar, daca stabilim ca aceste lucruri sunt importante, iar eu si dvs. credem ca sunt, atunci trebuie sa actionam impreuna, ca o natiune", a insistat presedintele Alphabet, evidentiind necesitatea colaborarii institutiilor guvernamentale cu firmele private.

"Este necesara o atentie speciala acordata investitiilor in cercetare, SUA sunt pe primul loc in acest moment la acest capitol, avem toate motivele sa putem continua acest lucru. Este important si modul in care ne diferentiem de ceilalti la nivel global. In domeniul producerii softurilor, SUA sunt pe primul loc, si acest lucru se intampla din multe motive, inclusiv culturale si altele.

Va mai dau un exemplu: imigratia. In mod socant, unii dintre cei mai competenti oameni se afla in tari care au interdictii privind calatoriile in SUA. Din aceasta cauza, ei probabil ca vor dezvolta tehnologii artificiale in alte zone, mai degraba decat in SUA.

Va dau un exemplu concret: Iranul are unii dintre cei mai buni specialisti in domeniul tehnologiei informatice din lume. Eu ii vreau aici. Ca sa fiu mai clar, vreau sa lucreze pentru Alphabet si Google. Este o nebunie sa nu permitem venirea acestor oameni in SUA", a subliniat Eric Schmidt.

Citeste si Putin: Tara care va fi lider in inteligenta artificiala va stapani lumea, dar si Un miliardar din IT avertizeaza: Inteligenta artificiala ar putea declansa Al Treilea Razboi Mondial

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#China inteligenta artificiala, #SUA inteligenta artificiala, #SUA armata AI, #Eric Schmidt inteligenta artificiala imigranti , #roboti