Batul de selfie ucide mai multi oameni decat rechinii

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 14:46
6118 citiri
Batul de selfie ucide mai multi oameni decat rechinii
Foto: Pexels/stokpic.com

Un japonez in varsta de 66 de ani a murit, recent, iar tovarasul sau de drum a fost ranit, dupa ce a cazut pe scari, in timp ce incerca sa-si faca un selfie la Taj Mahal. Acest deces face ca numarul total al victimelor provocate de fenomenul selfie sa fie mai mare decat cel al oamenilor ucisi de rechini.

Un balerin celebru a murit cand incerca sa isi faca selfie

Conform Mashable, prin comparatie, rechinii au facut doar 8 victime anul acesta, pe cand din cauza selfie-urilor au murit 12 oameni in 2015.

Desi pare o gluma, nu e. Acest bilant tragic este menit sa ne reaminteasca faptul ca, in loc sa ne concentram atentia asupra unui mic ecran, ar trebui sa privim in jur si mai ales unde calcam. Patru dintre persoanele care au murit anul acesta incercand sa-si faca un selfie au alunecat si au cazut.

Din ce in ce mai multi turisti ajung in paginile gazetelor din intreaga lume din cauza incercarilor esuate de a-si face poze cu telefonul mobil, cu sau fara stick. Unele parcuri sau rezervatii au fost inchise, din cauza ca vizitatorii incercau sa-si faca selfie cu ursii sau alte animale salbatice periculoase.

Psihologie pe intelesul tau, cu Alexandra Demian: Ce probleme psihice ascunde fenomenul selfie

Pentru ca nu se stie cat de departe ar putea ajunge cineva in incercarea de a-si face o poza memorabila, in unele locuri au fost interzise selfie-urile si instrumentele necesare realizarii unor astfel de fotografii.

In iulie, Ministerul rus de Interne a scos pe piata o brosura in care cititorii sunt avertizati ca-si pot pierde viata din cauza acestor fotografii, fiind expuse pe larg si cateva dintre situatiile potential periculoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#decese selfie, #oameni omorati rechini bilant 2015, #selfie morti rechini victime, #selfie pericululoase , #selfie