Inca mai ai mania selfie-urilor? Uite cati oameni au murit incercand sa adune like-uri

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 12:26
5413 citiri
Inca mai ai mania selfie-urilor? Uite cati oameni au murit incercand sa adune like-uri
Foto: Arhiva Pixabay

Ai zice ca nu faci parte dintre cei care ar da orice pentru un selfie reusit. Dar de cate ori nu te-ai pus in pericol facandu-ti poza pe o stanca, de exemplu, sau de pe un pod, incercand sa prinzi in instantaneu cat mai mult din peisajul aflat sub tine? O clipa de neatentie si orice se poate intampla!

Un studiu recent arata ca peste 250 de persoane au murit incercand sa faca selfie-ul perfect.

Si asta s-a intamplat doar in ultimii 6 ani, de cand aceasta moda a devenit ceva obligatoriu de bifat, pentru a fi trendy, cool sau, pana la urma, in rand cu lumea, arata studiul facut de o universitate prestigioasa din India, conform Science Alert.

Studiul acopera perioada octombrie 2011 - noiembrie 2017 si arata ca au avut loc, in acest interval de timp, nu mai putin de 259 de decese cauzate de atentia la poza si mai putin asupra mediului inconjurator, potential periculos.

Printre cauzele deceselor se afla inecul, caderea de la inaltime, dar si mijloacele de transport - de exemplu, nu putini au fost cei care au facut un selfie in fata trenului care venea in viteza.

Alte decese au survenit din cauza animalelor, focului sau electrocutarii.

Raportul arata ca cele mai multe dintre victime, peste 85%, au varste fragede, cuprinse intre 10 si 30 de ani.

Deloc intamplator, daca tii cont de tara care a realizat raportul, India e pe primul loc la astfel de decese, urmata de Rusia, SUA si Pakistan.

Rusia e una dintre putinele tari care a luat atitudine, facand o campanie numita "Selfie in siguranta", cu sloganul "nici macar un milion de like-uri pe social media nu merita sa-ti dai viata pe ele". Iar Mumbaiul, din India, a declarat 16 zone in care selfie-ul nu e sigur, dupa mai multe decese. Un parc national din Indonezia, pe de alta parte, a anuntat ca lucreaza pentru a pune la punct o zona unde vizitatorii sa se poata fotografia in siguranta, avand ca fundal un colt minunat de natura.

Citeste si Un tanar din Sibiu s-a electrocutat cand voia sa-si faca un selfie pe tren

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#morti selfie studiu, #decese selfie raport, #statistici morti selfie, #selfie periculos , #selfie