Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Colocarea serverelor, solutia optima pentru securitate si performanta

Luni, 22 Iunie 2015, ora 17:03
3736 citiri
Colocarea serverelor, solutia optima pentru securitate si performanta

Gazduire.ro, unul din cei mai importanti furnizori de servicii de hosting din Romania, ne ofera sfaturi utile pentru alegerea serviciilor de colocare potrivite.

Iata care sunt criteriile pe care va trebui sa le iei in considerare pentru a fi sigur ca vei beneficia de cele mai bune servicii:

1. Standardul de calitate: Conform standardului TIA-942 dezvoltat de Telecommunications Industry Association (TIA) exista patru niveluri de certificare ce definesc parametrii de functionare si conditiile de constructie pentru un datacenter, punand accent pe sistemele de cablare, designul de retea, dar si gradul de redundanta al sistemului.

Pentru a fi sigur ca datacenterul ales iti poate garanta un nivel optim al calitatii serviciilor furnizate, este necesar ca acesta sa detina un standard cat mai inalt. Gazduire.ro detine propriul datacenter la nivel de TIER III, unul din cele mai inalte standarde, garantand un uptime minim al retelei de 99,9%.

2. Conectivitatea: Pentru ca serverul tau sa fie in permanenta conectat la internet, ai nevoie de redundanta. Gazduire.ro detine conexiuni redundante la internet, conexiuni directe cu cei mai importanti ISP-isti din Romania, precum si legaturi directe internationale. Alegand colocare de la Gazduire.ro vei beneficia de servicii profesionale la preturi accesibile, cu trafic nelimitat, 100 Mbps acces metropolitan si 5 Mbps international.

3. Sistemul electric: Un alt aspect important de avut in vedere la alegerea unui datacenter este sistemul electric. Gazduire.ro detine UPS-uri si generatoare proprii de curent electric, cu protectii la suprasarcina sau scurtcircuit.

4. Sistemul de climatizare: Un sistem de aer conditionat performant, cu ventilatia prin podea, asigura controlul climatului in centrul de date, furnizand un nivel constant de temperatura si umiditate. Parametrii de functionare - racire, incalzire, umiditate, dezumidificare - sunt monitorizati 24/7 cu sisteme de alarmare si avertizare proactive.

5. Securitatea fizica si informatica: Pentru ca serverele tale reprezinta o investitie importanta ai nevoie de servicii de colocare sigure. Datacenterul Gazduire.ro este echipat cu sisteme de protectie la standarde inalte, in conformitate cu regulile PCI DSS. Accesul in centrul de date se realizeaza pe baza de cartela magnetica, fiind supravegheat video 24/7.

6. Locatia datacenter-ului poate fi un criteriu deosebit de important. Asigura-te ca alegi un datacenter dintr-o locatie accesibila, care sa iti permita deplasarea rapida la serverul colocat. Gazduire.ro detine un datacenter intr-o zona centrala din Bucuresti, la sediul propriu din B-dul Pierre de Coubertin, nr. 3-5, sector 2.

Ai nevoie de informatii suplimentare in alegerea serviciului de colocare? Contacteaza chiar acum reprezentantii Gazduire.ro si solicita ajutorul lor pentru colocarea serverelor tale intr-un datacenter performant!

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#colocare servere, #servicii gazduire Internet, #servicii datacenter , #servicii internet