Internet in roaming mai ieftin cu 75%? - Tv Ziare.com

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 23:12
1778 citiri
Internet in roaming mai ieftin cu 75%? - Tv Ziare.com
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Petre Luhan a declarat in cadrul unei emisiuni la Tv Ziare.com ca face demersuri ca tariful pentru Internet in roaming sa fie redus cu 75%, reducere care se aplica in prezent pentru serviciile de voce si sms.

"Saptamana trecuta am facut demersuri pentru roaming redus cu 75%. In momentul de fata un megabyte intr-o tara straina costa 4 euro. Am cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare deschisa, reducerea acestor costuri (...) In acest sens, am organizat si un eveniment numit heckaton, unde specialisti in IT, din 16 tari, s-au strans si au termen 24 de ore pentru a dezvolta o aplicatie online, care sa imbunatateasca (sic!) calitatea serviciilor pe telefoane mobile. Asta speram sa fie o dovada pentru legiuitorii europeni ca e necesara reducerea preturilor", ne-a declarat europarlamentarul PDL la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu eurodeputatul Petru Luhan.

Petru Luhan sustine ca reducerea preturilor ar fi un avantaj pentru utilizatorii individuali, dar si pentru marile companii.

"Eu voi lupta pentru a crea o majoritate ca initiativa sa treaca cu un aviz favorabil chiar daca providerii de telefonie mobila si internet, care fac bani multi, o sa fie dezamagiti. Internetul e un instrument pe care il folosim din ce in ce mai des, mai ales in business.

Daca punem piedici in calea comunicarii investitorilor, va suferi si businessul pe fond, deoarece comunicarea este un element de baza al managementului si daca punem piedici o sa pierdem mult mai mult", a mai explicat eurodeputatul PDL.

Petru Luhan a vorbit si despre necesitatea dezvoltarii altor servicii de Internet, cum ar fi conexiunea triband.

"Daca masura de reducere va putea fi aplicata, companiile de telefonie mobila vor putea sa castige bani mai multi daca vor veni cu oferte de conexiune triband. Atunci vor putea spune: oferim Internet de calitate superioara, dar la un alt pret. In prezent retele sunt aproape inexistente pentru triband si speram ca si companiile sa faca demersuri si sa isi adapteze produsele si ofertele pentru acest serviciu.

Odata cu conexiunea triband, Internetul normal va putea deveni astfel mult mai repede cost free", a mai declarat eurodeputatul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#internet roaming pret redus, #europarlamentar Petru Luhan , #servicii internet