Test Ziare.com: Mio Spirit 687, un GPS cu functii de tableta

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 19:51
4059 citiri
Test Ziare.com: Mio Spirit 687, un GPS cu functii de tableta

Mio Spirit 687 se vrea a fi mai mult decat un sistem de navigatie util si usor de utilizat, putand fi folosit ca tableta sau telefon.

GPS-ul are un procesor Samsung 6443 de 400 MHz si un ecran tactil de 5 inch, cu o rezolutie de 480 x 272 pixeli, o memorie interna de 4 MB, care poate fi extinsa cu card de memorie.

Dimensiunile sunt apropiate unei mini-tablete, 142 x 88,5 x 17,5 mm, iar greutatea este mica, de 185 g, il face usor de manevrat.

Ceea ce il face diferit de modelele anterioare este portul AV, care poate fi conectat fie la televizor, fie la un DVD Player. Cu ajutorul acestei functii poti urmari concomitent un film sau un videoclip, atat pe TV, cat si pe ecranul GPS-ului. Util? Doar daca ai un copil care vrea sa vada mai bine un video.

Mio Spirit 687 se comporta excelent ca sistem de navigatie. Pe langa asistentul vocal, hartile actualizate la zi si un meniu intuitiv, dispozitivul are niste functii utile si in pas cu tehnologia 3D.

Ce stie sa faca Mio Spirit 687

GPS-ul ofera nu doar una, ci patru variante de rute posibile, astfel ca poti sa alegi dintre cea mai rapida, cea mai scurta, cea mai simpla si cea mai economica, in functie de nevoile tale. Acest mare avantaj vine cu un si mai mare dezavantaj, deoarece optiunea dureaza foarte mult pana se incarca, iar uneori se blocheaza.

In plus, modulul perfectionat LearnMe Pro monitorizeaza si retine stilul de condus, oferind rute personalizate.

O alta functie utila este asistentul de parcare, care afiseaza automat o lista de parcari disponibile cand sunteti pe o raza de 1 km de destinatie.

O alta "ghidusie" utila in trafic este vizualizarea tridimensionala a intersectiilor, care te ajuta sa virezi pe banda corecta si sa iti faci o idee despre ceea ce urmeaza.

Functia de planificare a calatoriei poate tine loc unei agende, deoarece iti poti marca locurile in care vrei sa ajungi, atractiile pe care vrei sa le vizitezi, le poti prioritiza, iar GPS-ul iti calculeaza rutele cele mai eficiente. Este utila, intr-o oarecare masura, insa nu cred intr-o vacanta te vei putea tine cu exactitate de un plan.

GPS-ul iti da posibilitatea de a salva anumite locuri preferate, pe care le poti accesa din meniul My Places, astfel ca vei sti cum sa ajungi, sa zicem, la restaurantul preferat sau la noul loc de munca.

Dispozitivul are incorporate ghiduri de calatorie pentru 23 de orase europene, iar alte 21 pot fi inchiriate. Acestea includ atractii turistice, locuri pentru a servi masa, locui si vizita, pline de informatii si fotografii.

Tastatura QuickSpell este una inteligenta, care iti ofera variantele posibile inca de la primele doua taste apasate, aproape eliminand erorile de tiparire.

Ce ofera conexiunea cu telefonul

Pentru ca sa beneficiezi de alte servicii utile, trebuie sa realizezi conexiunea prin Bluetooth cu un smartphone care are retea 3G. Astfel, poti apela direct din GPS numerele din agenda telefonului, poti obtine in timp real situatia traficului sau poti realiza o cautare pe Google sau sa aflii informatii despre prognoza meteo.

Pe Mio Spirit 687 poti asculta muzica, poti viziona poze sau filme, destul de multe, mai ales datorita microSD-ului.

Insa comanda vocala nu merge 100% pentru orice comanda, astfel ca va trebui sa mai dai un scroll din cand in cand.

Ce nu merge tocmai bine pe Mio Spirit 687

De exemplu, in Bucuresti, unele strazi mici nu sunt listate, astfel ca trebuie sa stii cat de cat zona sau o adresa din apropiere ca sa te ghideze.

De asemenea, dureaza destul de mult pana cand se deschide, iar unele aplicatii se incarca greu. Chiar daca poate fi folosit si ca un gadget multimedia, filmele la o calitate mai buna nu se vad in mod corespunzator.

Un mare dezavantaj pentru soferi este ca ecranul GPS-ului nu se vede foarte bine pe lumina puternica si, de asemenea, nu recunoaste codurile postale ale strazilor.

Un alt dezavantaj este si pretul, destul de ridicat pentru un GPS, de 900 de lei, mai ales ca exista si alte oferte mai bune.

Insa, per total, Mio Spirit 687 este un GPS util si functional pentru masina ta, dar si daca vrei sa iei "la picior" orasul, grafica si meniul fiind excelente, iar micile functii aditionale il face demn de comparatia cu o mini-tableta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#recenzie GPS Mio Spirit 687, #sistem GPS Mio Spirit 687, #Mio Spirit 687, #sisteme GPS bune , #sisteme gps