Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atac la smarpthone-uri! Cum te feresti de virusi

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 12:58
1363 citiri
Atac la smarpthone-uri! Cum te feresti de virusi

Era o perioada cand un telefon era folosit la vorbit. Singura grija de atunci era ca cineva din alta camera sa nu fi ridicat cumva receptorul pentru a trage cu urechea. In 2011, linia dintre telefoane si computere aproape ca a disparut.

De fapt, unele smartphone-uri sunt mult mai puternice si pot indeplini mai multe functii decat ar fi putut s-o faca PC-ul de acum cativa ani.

Odata cu utilitatea a venit si vulnerabilitatea. Detinerea unor informatii importante pe un telefon inteligent il transforma intr-o tinta pentru cyber-criminali.

Amenintarile la securitatea terminalelor mobile nu este sunt usor de detectat. Ele variaza de la cele simple, cand cineva gaseste telefonul si iti citeste toate e-mailurile, la cele mai complexe, virusi, troieni sau aplicatii care directioneaza informatiile personale catre programatori cu intentii malitioase.

Sfatul cel mai simplu, mai mult decat evident, este sa ai grija de telefon. Nu il lasa pe masa, cand iesi in oras. Pe strada, ai grija sa nu il pui intr-un buzunar usor accesibil. Seteaza-ti telefonul sa se blocheze dupa o anumita perioada de inactivitate si sa ceara parola atunci cand vrei sa il deblochezi.

Citeste mai mult despre Atac la smarpthone-uri! Cum te feresti de virusii mobili pe Business24.ro

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#smartphone virusi, #smartphone atac hackeri , #smartphone