Care e cel mai bun smartphone: iPhone 5, Samsung Galaxy S4, HTC One sau Nokia Lumia 925? - Sondaj Ziare.com

Vineri, 31 Mai 2013, ora 20:42
24668 citiri
Care e cel mai bun smartphone: iPhone 5, Samsung Galaxy S4, HTC One sau Nokia Lumia 925? - Sondaj Ziare.com

Marii producatori de smartphone-uri s-au intrecut in acest an sa lanseze produse de top, pentru a atrage cat mai multi utilizatori.

iPhone 5 de la Apple are o grosime de 7,6 milimetri si cantareste 112 grame.

Astfel, carcasa este mai subtire decat in cazul iPhone 4S si este fabricata din aluminiu, nu din plastic, ca in cazul lui Samsung Galaxy S4, de exemplu.

In plus, exista o multime de aplicatii utile in magazinul AppStore, care ofera o mare varietate si functionabilitate, in conditiile in care ele sunt realizate special pentru sistemul de operare iOS 6. Exista 200 de aplicatii preinstalate, foarte multe in comparatie cu celelalte telefoane.

Ecranul Retina Display are o diagonala de 4 inchi, rezolutia fiind de 1.136 x 640 pixeli, iar densitatea este de 326 pixeli pe inch (ppi).

iPhone 5 dispune de un procesor dual-core de 1,2 GHz, bazat pe noul chip A6 si are memoria de 1GB pe RAM. Astfel, telefonul este aproape de doua ori mai rapid decat versiunea precedenta, insa mai putin performant decat Samsung Galaxy S4.

Camera foto a iPhone 5 este de 8 megapixeli iSight, cu un senzor optic si lentile de cristal, insa are cateva probleme, mai ales in cazul pozelor facute in lumina puternica.

Per total, telefonul este cea mai reusita combinatie intre design atragator, procesor puternic ce permite o utilizare usoara, o camera foto interactiva si buna pentru amatori, impreuna cu aplicatii diverse.

Pretul este de 2.879 de lei, pentru varianta de 16 GB.

Samsung Galaxy S4 a fost perceput inainte de lansare ca rivalul direct al iPhone 5. Desi carcasa este fabricata din plastic, el nu arata ieftin, avand un design cat se poate de elegant.

Telefonul are dimensiunile 69,8 x 136,6 x 7,9 mm si cantareste 130 de grame.

Galaxy S4 ruleaza cu cel mai recent sistem de operare Android 4.2, dotat cu interfanta TouchWiz UI. Desi in magazinul de Google Store exista peste 700.000 de functii compatibile cu el, acestea nu sunt specifice, astfel ca pot a dea si rateuri. In plus, nici cele preinstalate nu functioneaza perfect, precum functia care permite derularea paginilor doar cu privirea, care nu poate face acest lucru in Chrome sau Google Reader.

Smartphone-ul are un ecran mare, HD Super AMOLED de 5 inchi, cu o rezolutie impresionanta de 1.920 x 1.080 si o densitate de 441 ppi, mai mare decat in cazul iPhone5, insa mai mica decat la HTC One.

Adevaratele sale atuuri sunt performanta si viteza, datorate procesorului extrem de rapid quad-core Qualcomm Snapdragon 600 de 1,9 Ghz, cu 2 GB de RAM.

Camera foto este de 12 MP si este dotata cu numeroase functii atractive, fiind cea mai buna din randul telefoanelor cu Android.

Per total, Samsung Galaxy S4 exceleaza la capitolul hardware, adica la viteza si putere, insa este mai slab ca iPhone la partea de software.

Pretul pentru varianta de 16 GB este de 2.800 de lei in Romania.

HTC One este un smartphone robust, cu o carcasa de aluminiu, care beneficiaza de o ergonomie imbunatatita.

Ecranul de 4,7 inchi are o rezoluie full HD de 1.080 x 1.920 pixeli, cu o densitate de 469 de pixeli pe inch, semnificativ mai mare decat in cazul iPhone 5 si Galaxy S4. Cu toate ca ofera o claritatea superioara a pozelor si filmuletelor, el pierde puncte in ceea ce priveste intensitatea culorilor si a unghiului de vizibilitate.

HTC One are dimensiunile 137,4 x 68,2 x 9,3 mm si cantareste 143 de grame.

Smartphone-ul dispune de sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean, caruia i se poate face upgrade cu versiunea 4.2.2, beneficiind de interfata Sense. Ca si in cazul Galaxy S4 si altor telefoane cu Android, desi exista multe aplicatii in Google Store, ele nu sunt realizate special pentru acest telefon.

Procesorul este unul puternic, fiind quad-core de 1,7 GHz Krait 300, integrat pe Qualcomm Sanpgradon 600 chipset si o memorie de 2GB pe RAM.

HTC One are o camera foto de 4 MP, insa pixelii sunt mai mari decat in cazul altor telefoane, pot fi efectuate fotografii in conditii de iluminare scazuta si este perfecta pentru cei care prefera functiile automate, nu pe cele manuale.

Pretul acestui telefon, cu memorie de 32 GB, este de 2.600 de lei in Romania.

Nokia Lumia 925 are o carcasa de aluminiu, cu mici elemente decorative in fiecare colt, iar partea din spate este fabricata din material policarbonat.

Telefonul cantareste 139 de grame si o grosime de 8,5 mm.

Ecranul AMOLED are 4,5 inchi, cu o rezolutie de 1.280 x 768 de pixeli si o densitate de 332 pixeli per inch.

Smartphone-ul beneficieaza de sistemul de operare Windows 8, care are o interfata atractiva, insa numarul aplicatiilor este limitat.

Camera este atuul sau, tehnologia PureView fiind mult imbunatatita, astfel ca poate filma la o rezolutie de 1.080 pixeli si beneficieaza si de stabilizator de imagine. In plus, are o multime de functii interactive cu care te poti "juca".

Telefonul este disponibil la precomanda pentru 3.040 de lei.

Ziare.com va invita la vot. Care este cel mai bun smartphone lansat in 2013?

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cel mai bun smartphone, #smartphone 2013, #lansari smartphone 2013, #cele mai bune smartphoneuri, #smartphoneuri noi 2013 , #smartphone