Care este cel mai bun smartphone din lume: Samsung Galaxy S5 sau iPhone 5S?

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 08:48
18276 citiri
Care este cel mai bun smartphone din lume: Samsung Galaxy S5 sau iPhone 5S?
Foto: Geek

Apple si Samsung sunt cele mai importante firme din domeniul telefoniei mobile, iar smartphone-urile lor emblematice se gasesc in orice magazin din lume.

Acum, dupa lansarea modelului Galaxy S5, toata lumea se intreaba daca este mai bun decat rivalul sau, iPhone 5S.

iPhone 5S este un smartphone impresionant, dar noul Samsung Galaxy S5 il depaseste, aproape la toate caracteristicile, potrivit Geek.

Design

Samsung a marit profilul seriei S din ce in ce mai mult si nici acest an nu face exceptie. Astfel, noul Galaxy S5 are 5,1 inchi. Carcasa din plastic si culorile vii sunt exact ceea ce te astepti de la Samsung.

A ramas acelasi buton oval in mijloc, iar carcasa din spate are o noua textura pentru a ajuta la evitarea alunecarilor accidentale.

Apple este o alta companie care foloseste acelasi design exterior, dar designul svelt din aluminiu al modelului iPhone 5S face ca telefonul sa fie o piesa scumpa.

Specificatii

Samsung Galaxy S5 are un procesor Sanpdragon 801 de 2,5 GHz cu 2 GB pe RAM, cu un ecran cu o rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 432 ppi, ceea ce il face un telefon mobil puternic, care este capabil sa ofere mai mult decat avem nevoie.

Samsung a inclus un nou senzor si un sistem de optimizare a culorii si o gama pentru orice mediu.

iPhone 5S are un procesor pe 64 de biti, care nu transforma telefonul intr-unul mai puternic, dar are o forta unica care il face competitiv.

Din pacate, ecranul Retina care are 326 ppi este mai putin performant decat noul Galaxy S5 si fara optimizarea luminii pentru medii diferite.

Camera foto

Apple a fost mult timp regele camerelor foto de la smartphone-uri, dar anul trecut Samsung si HTC au intrat in concurenta, avand camere impresionante.

Galaxy S5 va avea o camera foto capabila sa faca fotografii de doua ori mai mari, ca dimensiune, decat iPhone 5S. Primul are o camera de 16 MP, iar cel de-al doilea de 8 MP.

Samsung Galaxy S5 dezamageste: Cinci lucruri esentiale care nu se regasesc la noul telefon

Samsung va castiga competitia datorita Live Preview, un lucru care nu poate fi gasit in alta parte, combinat cu un nou UI si o viteza uriasa la autofocus.

Sistemul de operare

Galaxy S5 se bazeaza pe sistemul Android 4.4.2 si caracteristica pentru apeluri TouchWiz. El beneficiza de Google Play Store, care ii permite sa acceseze orice aplicatie, dar are si scaner pentru amprente.

Galaxy S5, lansat la Barcelona - ce stie sa faca varful de gama al Samsung

iPhone 5S are sistemul iOS7, care are un sofware conceput pentru securitate si pentru sistemul de recunoastere a amprentelor TouchID. App Store pentru iOS 7 este mai mare decat Google Play Store, dar cele doua servicii sunt considerate egale de ceva timp.

Bateria

Telefoanle mobile cu sistemul Android sunt cunoscute ca au o viata scurta a bateriei, comparativ cu dispozitivele care au sistemul iOS.

Galaxy S5 are o baterie de 2800 mAh, mult mai performanta decat ce a telefonului iPhone 5S, de 1570 mAh. Galaxy S5 are 21 de ore timp de convorbire, mult mai mult decat este capabil iPhone 5S.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#comparatie Galaxy S5 iPhone 5S, #caracteristici Samsung Galaxy S5, #cel mai bun smartphone lume , #smartphone