Ziare.com

Cati romani au smartphone-uri si tablete - Liceenii si studenti, cei mai pasionati de gadget-uri

Marti, 06 Mai 2014, ora 17:10

   

Cati romani au smartphone-uri si tablete - Liceenii si studenti, cei mai pasionati de gadget-uri
Unul din zece romani detine un smartphone, iar tinerii au cele mai multe dispozitive inteligente, arata un studiu recent.

Mai exact, 12% dintre conationalii cu varsta peste 14 ani detin un smartphone, iar 5% o tableta.

Utilizarea acestor dispozitive este mai raspandita printre liceeni si studenti, tinerii pana in 35 de ani si persoanele cu educatie superioara.

Mai mult, o mare parte dintre utilizatori nu folosesc aceste dispozitive pentru a se conecta la Internet, conform analizei res!com realizata de Mercury Research, remisa Ziare.com.

Mobile 2014: Cum isi aleg romanii un smartphone si ce buget au

Liceenii si studentii sunt in pas cu tehnologia

Elevii si studentii depasesc atat angajatii, cat si antreprenorii cand vine vorba de dispozitive mobile.

Daca in randul angajatilor, doar aproximativ unul din sase are un smartphone, procentul elevilor si studentilor este mult mai mare, ajungand la 38%. In privinta tabletelor, tot elevii si studentii detin suprematia (14%), comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajati.

Tinerii care sunt inca la scoala se plaseaza inaintea altor segmente si in ceea ce priveste posesia ambelor gadgeturi, avand in vedere ca 8% dintre acestia detin atat un smartphone cat si o tableta, adica trei ori mai mare fata de media nationala (3%).

Gadget = Internet mobil?

Studiul arata ca romanii nu folosesc aceste dispozitive pentru a naviga pe Internet.

Astfel, 20% dintre posesorii de smartphone nu se conecteaza niciodata la web de pe mobil, in timp ce procentul este si mai mare pentru utilizatorii de tablete, care ajunge la 43%. Cel mai probabil, ele sunt folosite pentru jocuri.

Pe de alta parte, liceenii si studentii sunt cei care folosesc cel mai mult dispozitivele pentru a intra pe Internet. Doar 12% dintre posesorii de smartphone care fac parte din aceasta categorie nu acceseaza paginile web. Mai mult, in cazul utilizatorilor de tableta e vorba de 18%.

Studiul este reprezentativ la nivel national si a fost realizat in luna septembrie 2013, prin interviuri fata in fata, pe un esantion de 1.200 de respondenti cu varsta peste 14 ani. Eroarea maxima de esantionare este de +/-2.8%, la un nivel de incredere de 95%.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor