Ce nu stiai despre telefoanele cu ecran curbat

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 21:17
5083 citiri
Ce nu stiai despre telefoanele cu ecran curbat
Foto: cnet.com

Samsung si LG au prezentat recent modele de telefoane cu ecran curbat. Utilizatorii cunosc inca putine lucruri despre aceasta tehnologie abia lansata pe piata smartphone-urilor.

Modelele Galaxy Round si G Flex, oferite de Samsung si LG, au nascut o serie de intrebari ale pasionatilor de gadgeturi, scrie cnet.com. Noile ecrane sunt bazate pe tehnologia OLED, un strat de material situat chiar sub partea de sticla a ecranului telefonului.

Chiar daca afisajele sunt curbate, acest lucru nu inseamna ca telefoanele se pot indoi. Forma lor speciala a fost determinata de nevoia ca smartphone-ul sa se adapteze mai bine conturului fetei celui care il foloseste.

Smartphone-ul nu se poate indoi...inca

Beneficiile acestor telefoane inedite nu sunt clare inca de la inceput. Unele dintre acestea se pot referi la usurinta mai mare cu care utilizatorul poate citi de pe acest tip de ecran. In plus, ele nu reflecta lumina asa cum o face un ecran clasic.

In viitor putem avea chiar telefoane care sa ia forme diferite fata de cea din prezent, inclusiv datorita unui asemenea afisaj neobisnuit. Trebuie mentionat insa ca exista si un alt tip de ecran, cel care se poate indoi putin. El prezinta avantajul de a nu se sparge atunci cand telefonul cade pe o suprafata tare.

Un smartphone care se poate indoi nu exista inca, deoarece bateria si alte componente nu beneficiaza de o asemenea tehnologie. LG a anuntat insa o noua generatie de baterii. Ele se pot indoi sau pot fi introduse intr-un spatiu ingust. Ramane de vazut daca o asemenea baterie poate produce destul de multa energie pentru a se putea compara cu modelul rigid folosit acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#telefon samsung lg ecran curbat, #g flex galaxy round , #smartphone