Ce telefoane folosesc cei mai puternici oameni de pe planeta

Luni, 24 Martie 2014, ora 19:22
8034 citiri
Ce telefoane folosesc cei mai puternici oameni de pe planeta
Foto: The Telegraph

Conducatorii celor mai mari puteri ale planetei trebuie sa vorbeasca si ei la telefonul mobil, chiar daca asta le da mari batai de cap serviciilor secrete, care trebuie sa le asigure siguranta si intimitatea.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, detine un model BlackBerry, dar consilierii sai in probleme de securitate ar vrea sa-l schimbe cu un smartphone bazat pe sistemul de operare Android, potrivit The Telegraph.

The Wall Street Journal a scris ca modelele testate de Casa Alba provin de la Samsung si LG, ca alternative viabile la BlackBerry.

"Putem confirma ca Agentia de comunicatii a Casei Albe, in concordanta cu restul Deparatmentului Apararii, testeaza si foloseste o varietate de dispozitive mobile", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului Apararii.

Atat Barack Obama, cat si premierul britanic, David Cameron, au insistat pentru pastrarea modelului BlackBerry, folosit la Casa Alba de zece ani, care este considerat extrem de sigur.

Si cancelarul german, Angela Merkel, are un smartphone BlackBerry Z10, cu optiuni speciale de securitate, pentru a preveni interceptarea convorbirilor.

Hillary Clinton este de asemenea un fan al telefonului BlackBerry. In schimb, presedintele francez Francois Hollande este un fan al smartphone-ului iPhone 5.

Presedintele rus Vladimir Putin a negat mult timp ca ar detine un telefon mobil. Cu toate acestea, din 2012, Putin a fost fotografiat folosind un telefon bazat pe Android, MTS-Glonass 945, care este raspunsul rusesc la modelul iPhone.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are un smartphone HTC Butterfly bazat pe sistemul Android, pe cand prim-ministrul thailandez Yingluck Shinawatra se crede ca detine cinci smartphone-uri, printre care si un iPhone 5.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#telefoane mobile presedinti, #cele mai importante telefoane mobile, #smartphone Obama Merkel Cameron, #telefon BlackBerry Obama, #smartphone Putin Kim Jong , #smartphone