Cel mai tare smartphone cu Android: Samsung Galaxy S5, HTC One M8 sau Sony Xperia Z2?

Duminica, 04 Mai 2014, ora 08:38
13353 citiri
Cel mai tare smartphone cu Android: Samsung Galaxy S5, HTC One M8 sau Sony Xperia Z2?
Foto: betanews.com

Trei giganti IT au lansat de curand noi smartphone-uri premium, cu care spera sa cucereasca tot mai multi utilizatori.

E vorba de Galaxy S5, One M8 si Xperia Z2, produse de Samsung, HTC, resepctiv Sony.

In consecinta, publicatia Betanews le-a testat pentru a descoperi care este cel mai bun.

Design

Aceste smartphone-uri difera foarte mult in ceea ce priveste design-ul.

Jurnalistul de la Betanews a ramas foarte impresionat de HTC One M8, care "arata pur si simplu uimitor". Partea din spate, confectionata din metal, este usor curbata, iar telefonul poate fi manevrat foarte usor cu o singura mana.

La polul opus, Sony Xperia Z2 are cel mai mult de pierdut la capitolul design, avand in vedere ca are o carcasa inestetica, iar marginile usor proeminente nu sunt placute la atingere.

Samsung Galaxy S5 este confectionat din plastic, tocmai de aceea nu este preferatul tuturor. Totusi, este mai usor decat celelalte doua smartphone-uri, astfel ca publicatia citata l-a plasat pe locul al doilea in ceea ce priveste aspectul.

Dimensiuni si masa: S5 - 72,5 x 8,1 x 142mm; 145 grame

Z2 - 73,3 x 8,2 x 146,8mm; 163 grame

M8 - 70,6 x 9,35 x 146,36mm; 160 grame

Ecran

Nu exista diferente prea mari intre ecranele celor trei smartphone-uri, avand in vedere ca toate sunt performante si au rezolutia de 1.920x1.080 de pixeli.

Totusi, HTC One M8 are un mic avantaj, avand in vedere ca dimensiunea display-ului este putin mai mica (5 inchi), astfel ca are o densitate superioara, de 441 pixeli-per-inch (ppi), ce ofera o calitate putin mai buna a imaginilor si videoclipurilor.

Comparativ, Galaxy S5 (5,1 inchi) are 432 ppi, in timp ce Z2 (5,2 inchi) are 424 ppi.

Totusi, telefonul de la Samsung are un as in maneca: tehnologia Super AMOLED, care iti perimte sa te joci cu culorile dupa bunul plac, are o gama larga de functii si iti permite sa schimbi usor intre modulele prestabilite.

Si celelalte doua smartphone-uri au ecrane performante, astfel ca, de fapt, alegerea reprezinta doar o chestiune de gust, avand in vedere ca diferentele dintre ele sunt foarte mici.

Procesor, memorie si baterie

Toate cele trei telefoane functioneaza cu procesorul Qualcomm Snapdragon 801. Samsung si HTC au optat pentru varianta de 2 GB de RAM, in timp ce Sony a ales-o pe cea de 3 GB de RAM.

Jurnalistul publicatiei citate a fost multumit in toate cazurile, notand faptul ca niciun smartphone nu a avut probleme in ceea ce priveste performanta si rapiditatea cu care executa comenzile.

Totusi, a intalnit o problema la Xperia Z2, care s-a incins la un moment dat. Mai mult, in timp ce incerca sa faca o poza folosind mai multe functii ale camerei, aceasta s-a inchis din cauza ca telefonul se incalzise prea tare.

Autonomia bateriei este buna in toate cele trei cazuri. Mai mult, Galaxy S5, One M8 si Z2 au o memorie interna de 16 GB, care poate fi extinsa cu un card microSD.

Camera foto

Desi HTC One M8 are o camera de 4 MP, ea beneficiaza de tehnologia ultrapixel, care asigura o calitate superioara fotografiilor facute. In plus, telefonul este dotat cu o a doua camera, cu ajutorul careia poti aplica diverse efecte interesante pozelor facute.

Pe de alta parte, Samsung Galaxy S5 poate face acelasi lucru cu o singura camera foto. Mai mult, rezolutia este de 16 MP.

In plus, Sony Xperia Z2 are o camera de 20,7 MP si multe efecte amuzante.

Aplicatii si sunet

In mod clar, Galaxy S5 este castigator in aceasta privinta. Desi ambele ruleaza cu sistemul de operare Android, telefonul de la Samsung are o interfata personalizata, foarte utila si interactiva. Mai mult, este dotat cu un senzor de citire a amprentelor, dar si cu o functie care monitorizeaza activitatea utilizatorului. In plus, toate aplicatiile sunt usor de utilizat si grupate in mod logic.

HTC a facut imbunatatiri semnificative la interfata sa, Sense, insa nu se compara cu cea dezvoltata de producatorul sud-coreean.

Cel mai mult are de pierdut Sony Xperia Z, care are o colectie interesanta de aplicatii, insa acestea sunt dezorganizate si cam dificil de accesat.

La capitolul sunet, M8 vine pe primul loc, fiind urmat de S5 si Z2, scrie sursa citata.

Verdictul

Desi toate cele trei telefoane sunt foarte performante, exista cateva diferente notabile intre ele. Jurnalistul noteaza ca, in opinia lui, S5 si M8 sunt umar la umar, in timp ce Z2 are cateva minusuri importante.

Dar pana la urma, decizia este luata de fiecare utilizator in parte, in functie de gusturile si asteptarile sale.

Astfel, daca esti fanul produselor Samsung si vrei ca telefonul tau sa fie securizat de un senzor de amprenta, atunci Galaxy S5 este telefonul potrivit pentru tine.

Pe de alta parte, in cazul in care cauti un smartphone elegant, rafinat si cu o calitate ridicata a sunetului, atunci HTC One M8 este pariul castigator.

In plus, in cazul in care iti place ecosistemul multimedia al Sony, atunci Xperia Z2 este telefonul pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#comparatie telefoane noi Android, #Samsung Galaxy S5, #HTC One M8, #Sony Xperia Z2 , #smartphone