Cele mai mari pericole la care te expune smartphone-ul tau

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 15:50
6160 citiri
Cele mai mari pericole la care te expune smartphone-ul tau
Foto: kingsltd.co.uk

Telefoanele inteligente ne ofera multe avantaje si ne ajuta sa facem lucruri la care nu ne gandeam in trecut. Ele ascund si numeroase pericole de care trebuie sa fim constienti pentru a sti cum sa le evitam.

Practic, fiecare detinator de smartphone are in buzunarul lui un minicalculator. Acest lucru inseamna ca oamenii pot fi victimele unui mare numar de inselatorii, pornind de la furtul identitatii si incheind cu cel de bani, scrie CBS News.

Esti urmarit de oricine

Optiunea de pozitionare a telefonului tau e un lucru care te poate afecta serios. Cu ajutorul ei poti fi urmarit de persoane nedorite. In plus, fotografiile pe care le pui pe retelele de socializare ii pot ajuta pe ceilalti sa te localizeze mai usor.

Companiile de publicitate folosesc adeseori aceste informatii pentru a anticipa locul in care iti faci cumparaturile si te pot bombarda cu mesaje si reclame pe care nu le doresti pe telefonul tau.

Atentie la WiFi

Multe telefoane cauta automat retelele de tip Wi-Fi atunci cand iesi in oras, cu conditia ca optiunea sa fie activata. Cele publice nu sunt tocmai sigure, iar un hacker iti poate afla parolele stocate in telefon atunci cand te conectezi la o retea publica de Internet. Ai grija sa nu faci tranzactii bancare cand ai activat o asemenea conexiune deoarece urmarile pot fi foarte neplacute pentru tine.

Informatii compromise

Daca faci pe telefon mai multe lucruri, e foarte probabil ca pe dispozitivul pe care il folosesti sa fie stocate informatii personale pe care nu doresti sa le dezvalui. Aici pot fi incluse parolele pentru mai multe conturi si cautarile pe Internet.

Exista aplicatii ce pastreaza informatiile legate de platile facute de tine, ceea ce te expune riscului de a fi jefuit. Ai grija sa pui o parola cu care sa iti accesezi telefonul, astfel incat atunci cand il pierzi sa nu devii o victima sigura.

Evita linkurile

Cei care obisnuiesc sa verifice orice link pun prietenii lor pe retelele de socializare sau in mailuri ar trebui sa renunte la acest obicei. Ei pot deveni victime ale "phishing"-ului, ceea ce inseamna ca telefonul va fi accesat fara probleme de un program neautorizat, asa cum se poate intampla cu orice calculator.

Linkurile pot fi postate chiar si de virusi ce au accesat in mod neautorizat contul cuiva. Pericolul e mai mare in cazul smartphone-ului, caci il ai oriunde cu tine. Nu in ultimul rand, daca il vinzi, ai grija sa stergi absolut totul din memoria lui.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#telefon smartphone gadget, #gadget smartphone, #plati telefon smartphone, #furt informatii smartphone , #smartphone