Cele mai noi telefoane Microsoft Lumia ajung in Romania: Scaneaza irisul si folosesc Windows 10

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 18:38
4820 citiri
Cele mai noi telefoane Microsoft Lumia ajung in Romania: Scaneaza irisul si folosesc Windows 10
Foto: Microsoft

Microsoft a lansat, miercuri, in Romania smartphone-urile Lumia 950 si Lumia 950 XL, primele telefoane care folosesc Windows 10 nativ.

Varfurile de gama din portofoliul gigantului IT au functii precum Hello beta, care ofera autentificare prin citirea irisului, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, ele sunt dotate cu o camera foto PureView de 20 megapixeli cu Flash triplu LED, care inregistreaza clipuri video la rezolutie 4K.

Clientii din Romania pot achizitiona varful de gama Lumia incepand din aceasta luna de la partenerii locali, atat magazine retail, cat si cei trei operatori de telefonie mobila - Orange, Telekom si Vodafone. Preturile nu au fost inca facute publice.

Microsoft a lansat doua telefoane noi din gama Lumia: Sunt mai tari decat iPhone si Samsung Galaxy?

Lumia 950 si Lumia 950 XL: Specificatii

Lumia 950 si Lumia 950 XL sunt primele telefoane Lumia care vin cu Windows 10 pre-instalat - oferind utilizatorului o experienta familiara si unitara, aceeasi indiferent de dispozitivul cu Windows utilizat, de la aplicatii cheie, precum Office-ul integrat, la acces catre intreg continutul prin OneDrive si cloud.

Atat Lumia 950, cat si Lumia 950 XL au functia Continuum pentru telefoane, imbunatatita de accesoriul optional Microsoft Display Dock1, care poate fi achizitionat separat de la distribuitorii autorizati. Astfel, Windows 10 permite utilizatorilor sa-si foloseasca telefoanele ca PC-uri, conectandu-le la un monitor si transformandu-le intr-un ecran mai mare pentru divertisment.

De asemenea, adaugand o tastatura si un mouse, telefonul poate functiona ca un PC cu aplicatii Windows 10, precum Microsoft Office si poate fi folosit, in acelasi timp, pentru preluarea apelurilor sau realizarea altor sarcini.

Utilizatorii Lumia 950 si Lumia 950 XL au un ecran QuadHD AMOLED cu densitate de pana la 564 pixeli per inch, care ofera un plus de claritate in vizualizarea fotografiilor, a clipurilor video si a textelor, chiar si in lumina directa a soarelui.

Imaginile surprinse cu camera foto pot fi sincronizate automat cu toate dispozitivele Windows 10 prin intermediul aplicatiei Windows Photo si pot fi partajate cu usurinta in cercurile de prieteni sau cu familia.

De asemenea, ambele telefoane dispun de procesoare de ultima generatie Qualcomm Snapdragon.

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Microsoft telefoane noi, #Microsoft smartphoneuri noi, #lansare Microsoft smartphone, #Lumia 950, #Lumia 950 XL , #smartphone