Cele mai tari lansari la Mobile World Congress (Galerie foto)

Luni, 25 Februarie 2013, ora 18:18
2197 citiri
Cele mai tari lansari la Mobile World Congress (Galerie foto)
Foto: Elfinancierorcr

Prima zi a Mobile World Congress, ce se desfasoara in Barcelona, a fost marcata de prezentarea primului telefon pe baza sistemului de operare Mozilla, Firefox OS.

De asemenea, restul producatorilor a lansat o intreaga gama de noi smartphone-uri, tablete sau combinatii intre cele doua, pentru toate nivelurile de pret, Android fiind vedeta congresului.

Iata cele mai interesante lansari ale primei zile:

Asus PadFone Infinity

Noul smartphone ce se transforma in tableta daca este introdus intr-un accesoriu ce poate fi achizitionat separat, PadFone Infinity Station, reprezinta noul varf al gamei companiei.

Smartphone-ul are o carcasa de aluminiu si un ecran Super IPS de 5 inch, cu rezolutie de 1.920 X 1.080 pixeli. Dispozitivul functioneaza pe baza sistemului de operare Android 4.2 si are un procesor de 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon 600 quad-core.

Camera foto are 13 megapixeli, cu o deschidere a difragmei de f/2.0, cu un senzor dedicat pentru capturarea fotografiilor in conditii de iluminare scazuta. Asus sustine, de asemenea, ca aparatul foto poate face pana la 100 de fotografii in mod continuu, la 8 cadre pe secunda, in timp ce inregistreaza video Full HD (1080p). De asemenea, exista o camera frontala de 2 MP pentru apeluri video sau Skype.

PadFone Station are un ecran de 10,1 inch, cu rezolutie de 1.920 X 1.200, o camera frontala de 1 MP, port micro USB, antene pentru GSM, WCDMA si LTE si o baterie Lithium de 5000mAh, care rezista la 40 de ore de convorbiri in reteaua 3G.

Pentru ambele dispozitive, Asus a anuntat un pret de 999 de euro.

Nokia Lumia 520

Acest smartphone este cel mai ieftin din gama Lumia, urmand a avea un pret de numai 139 de euro fara contract cu un furnizor de telefonie mobila. Telefonul are un ecran IPS de 4 inch, o camera de 5 MP, care poate inregistra video HD la rezolutie de 720p, insa nu are blitz.

Bateria smartphone-ului este 1.430 mAh, iar capacitatea de stocare se ridica la 8 GB, cu posibilitatea de a adauga un card de memorie de pana la 64 GB. De asemenea, Microsoft ofera gratuit spatiu de stocare de 7GB pe SkyDrive.

Alcatel One Touch Fire

Acesta este primul smartphone care functioneaza pe baza sistemului de operare Firefox, lansat de Mozilla, ce va fi lansat peste cateva luni.

Telefonul este low-end, avand un ecran de numai 3,5 inch (standardul fiind de peste 4), HVGA. In schimb, va avea optiunile clasice pentru conectivitate, respectiv 3G si Wi-Fi, si o camera de foto de 3,2 MP.

Deocamdata, exista foarte putine aplicatii pentru Firefox OS, acestea urmand a fi construite folosind HTML 5, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ruleze si pe computer, dar si pe smartphone-uri sau tablete.

Samsung Galaxy Young

Dupa cum ii spune si numele, este un smartphone dedicat tinerilor, fiind unul din cele mai ieftine dispozitive dotate cu Jelly Bean, cel mai nou sistem de operare Android.

Young are un procesor single-core de 1GHz si 512 RAM si un ecran cu rezolutie mica, de 480X320 de pixeli. De asemenea, are spatiu de stocare de 4GB si o baterie de 1.300mAh, ceea ce inseamna, cel mai probabil, ca va trebui sa-l incarcati in fiecare seara. Camera foto are 3MP.

ZTE Grand Memo

ZTE a intrat pe piata telefoanelor - tableta, acest model avand un ecran de 5,7 inch (mai mare decat Samsung Galaxy Note), cu o rezolutie de 1.280 X 720 pixeli. Smartphone-ul-tableta are conectivitate 4G, dar, din pacate, nu are si stilus, un minus in raport cu modelele concurente.

Bateria dispozitivului este de 7.000 mAh, iar procesorul este quad-core de 1,7 GHz. Camera foto este de 13 MP, capabila sa filmeze Full HD, memoria RAM de 1GB, iar spatiul de stocare de 16GB. Grand Memo este dotat cu Android 4.1.2 Jelly Bean.

Sony Xperia Tablet Z

Z pare sa fie una dintre cele mai bune tablete cu Android, avand un ecran de 10,1 inch, cu rezolutie de 1.920 X 1.200 pixeli, procesor quad-core Snapdragon S4 Pro de 1,5 Ghz, are 2GB memorie RAM si conectivitate Wi-Fi, Bluetooth si NFC.

Tableta este rezistata la zgarieturi, dar si la apa, putand fi scufundata timp de 30 de minute.

De asemenea, este cea mai subtire si usoara tableta de 10 inch, cu o grosime de 6,9 mm si cantarind doar 0,49 de kilograme.

Xperia Z are o camera de 8 MP pe spate si una de 2,2 MP in fata, dotate cu tehnologia Exmor R si Superior Auto de la Sony. Nu in ultimul rand, tableta are functie de telecomanda universala.

Tableta va fi pusa in vanzare in aceasta primavara, la un pret de 499 de dolari pentru versiunea cu 16GB si de 599 de dolari pentru cea cu 32GB.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Mobile World Congress 2013, #lansari Mobile World Congress, #Asus PadFone Infinity, #Samsung Galaxy Young , #smartphone