Germania se lauda cu autostrazi, Romania cu Netul si telefonia mobila Interviu

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 08:57
9833 citiri
Germania se lauda cu autostrazi, Romania cu Netul si telefonia mobila Interviu

Daca Germania se poate lauda cu autostrazi foarte bune, Romania are servicii de Internet si telefonie mobila de cea mai inalta calitate, iar acest lucru reprezinta un avantaj foarte important pentru tara noastra, arata Tudor Tiboc, general manager la QuickMobile.

El a explicat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, care au fost cele mai importante lansari ale anului 2014 in domeniul IT, succesul iPhone 6 in randul utilizatorilor, precum si care vor fi produsele care ar putea inregistra o crestere importanta foarte curand.

Care au fost cele mai importante momente din 2014 pentru industria smartphone-urilor si tabletelor?

Printre cele mai importante evenimente din acest an din industrie au fost lansarile iPhone 6 si 6 Plus, Samsung Galaxy S5, Motorola Nexus 6 si HTC M8.

Care a fost situatia acestei industrii in Romania in acest an si ce schimbari preconizati pentru 2015 (legat de buget, preferinte etc.)?

Prin eforturile pe care le depunem, Romania este foarte bine conectata la evolutia pietei, cele mai noi produse lansate la nivel international fiind disponibile si pe plan local. In acest sens, preferintele romanilor se incriu in tendintele internationale, insa bugetul pe care il acorda este considerabil mai mic.

De ce iPhone 6 a avut atat de mare succes la public? Ce trebuie sa faca rivalii in viitorul apropiat pentru a recupera terenul pierdut?

iPhone este un produs foarte bine marketat, iar Apple reuseste prin campaniile pe care le desfasoara sa suscite un interes foarte mare pentru fiecare noua editie a telefonului, infiderent daca specificatiile tehnice dintre editii nu sunt cu mult mai spectaculoase.

In plus, Apple a reusit sa creeze o mentalitate aparte in jurul echipamentelor sale, si anume aceea de apartenenta la un club exclusivit, astfel incat fanii vor plati oricat pentru dispozitivele lor.

Pentru a ajunge la un nivel apropiat de Apple, rivalii precum Samsung sau HTC ar trebui, pe langa investitiile in dezvoltarea tehnologiei, sa aloce bugete mai mari pentru marketing si sa se concentreze mai mult pe consolidarea imaginii produselor pe care le dezvolta. Insa consider ca exista o piata suficient de mare pentru toti producatorii.

Care este viitorul dispozitivelor de tipul ceasurilor inteligente? Vor deveni ele "the next big thing"?

Da, este doar o chestiune de timp pana cand lumea va observa utilitatea acestor dispozitive care au menirea sa usureze activitatile zilnice. Pentru moment, toate aceste device-uri pot parea extravagante, dar la fel a parut si telefonul la momentul aparitiei lui.

Cum vedeti transferul traficului de Internet de pe calculatoare pe dispozitivele mobile?

Pe utilizatori nu cred ca are cum sa-i incurce cresterea traficului de Internet de pe dispozitivele mobile, ba chiar vine in ajutorul acestora, usurandu-le modalitatea prin care pot sa isi achizitioneze produsele dorite sau doar navigarea pe Internet.

Aici ar mai trebui spus ca procentul celor care intra de pe mobil se afla intr-o crestere foarte mare si se asteapta o depasire a celor care intra de pe calculator in cursul urmatorului an.

Romania se afla pe primele locuri in topul celor mai mari viteze de download din lume. Cum s-a ajuns la aceasta performanta? Este un avantaj pentru tara noastra?

Daca Germania se poate lauda cu autostrazi foarte bune, Romania se poate lauda cu servicii de Internet si telefonie mobila de cea mai inalta calitate.

Tara noastra a ajuns in acest top in principal prin investitiile realizate de catre furnizorii de servicii, care nu pot fi decat laudabile. O asemenea capacitate de trafic reprezinta un avantaj extrem de mare atat pentru utilizatori, cat si pentru companii, potentialul de business care decurge fiind urias.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#mobile 2015, #succes iPhone 6, #viitor ceasuri inteligente, #Romania viteza Internet , #smartphone