HTC lanseaza un telefon care da clasa varfului de gama: Ce specificatii are One ME

Joi, 04 Iunie 2015, ora 21:58
6941 citiri
HTC lanseaza un telefon care da clasa varfului de gama: Ce specificatii are One ME
Foto: HTC China

Taiwanezii de la HTC au anuntat, joi, cel mai performant telefon al lor. Exista, insa, si un mare dezavantaj.

HTC One ME a vazut lumina zilei in China, iar specificatiile sale pun la colt actualul varf de gama al producatorului IT, HTC One M9, arata Inquirer.

HTC One M9: Cat costa varful de gama al taiwanezilor la Telekom, Orange si Vodafone

Telefonul are un ecran cu o diagonala de 5,2 inchi si o rezolutie de 2.560x1.560 de pixeli, densitatea fiind de 565 pixeli per inch (ppi).

De asemenea, este dotat si cu un senzor de amprenta, similar cu cel regasit la rivalul sau, Samsung Galaxy S6.

In contextul in care procesorul Snapdragon 810, cu care e dotat HTC One M9 e vazut vinovat pentru vanzarile slabe, One ME foloseste un alt cip, anume Helio X10 realizat de MediaTek, de 64 de biti si 2,2 GHz.

Sistemul de operare folosit este Android 5.0 Lollipop, la care HTC a aplicat interfata sa, Sense, dotata cu functii precum HTC Themes (cu poze pentru background), BlinkFeed si HTC Sense Home, care ofera sugestii de aplicatii in functie de locul in care se afla utilizatorul.

Camera foto are o rezolutie de 20MP, cu flash dual-LED si capabila sa filmeze la rezolutie 4K, in timp ce camera din fata are 4MP si foloseste tehnologia UltraPixel.

Telefonul are 3GB de RAM, o memorie interna de 32 GB ce poate fi extinsa printr-un card microSD, dar si o baterie de 2.840mAh. Momentan, nu se stie nimic legat de preturi.

Marele dezavantaj e ca smartphone-ul renunta la design-ul premium si la carcasa de aluminiu folosita pana acum, pentru un invelis realizat din material policarbonat. De asemenea, pana acum, dispozitivul e disponibil momentan doar in China, ramane de vazut daca va fi disponibil la nivel mondial.

HTC One M9 ramane in urma

M9 are un ecran de 5 inchi, cu o rezolutie Full HD de 1.920 x 1.080 si o densitate de 441 pixeli per inch.

Noul telefon ruleaza sistemul de operare Android 5.0 Lollipop de la Google, alaturi de interfata Sens 7.0 UI. El este dotat cu un procesor octa-core Snapdragon 810 cu 3 GB de RAM.

M9 are o capacitate de stocare de 32 GB, care poate fi extinsa cu un microSD de pana la 128 GB. Carcasa este realizata din aluminiu, iar design-ul este cel arhi-cunoscut, carcasa fiind din metal.

M9 are o camera foto principala de 20 MP, iar cea din fata are o rezolutie de 4 MP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#HTC One ME, #HTC telefon nou , #smartphone