Lucruri pe care nu stiati ca unele telefoane le pot face

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 28 Martie 2011, ora 19:05
8427 citiri
Lucruri pe care nu stiati ca unele telefoane le pot face
Foto: de.aliexpress.com

Chiar daca nu sunt branduri cunoscute precum HTC, Nokia, iPhone sau altele din categoria lor, fac furori in paradisul telefoanelor clonate, "made in Asia". Se spune despre ele ca fac parte din terminalele "dumb-phone" si au niste caracteristici pe care smartphone-urile nu le au.

Pe piata sunt foarte multe telefoane al caror nume nu spune nimic, dar care ar fi capabile sa se impuna, daca ar avea si un sistem de operare care sa atraga placut atentia ochiului critic al cumparatorului. Un astel de telefon este cel de la Vivistar (foto). Un gadget full Qwerty, cu un ecran tactil mai mult decat generos de 3,6 inchi. Acesta este un terminal cu "slide" lateral si, spre deliciul cumparatorului, are si TV inclus.

In cazul in care sunteti interesati de acest model, trebuie sa stiti ca in Romania sunt destule canale TV care se pot prinde pe un astfel de telefon si mai toate televiziunile din top 10 pot fi receptionate pe un astfel de gadget. In drum spre serviciu, e mult mai interesant sa vezi dimineata o emisiune matinala decat sa citesti cine stie ce tabloide. Asa ca ora pe care o parcurgeti spre "locul de tortura" ar putea deveni mult mai placuta.

Vivistar este dual SIM, asa ca nu trebuie sa mai umblati cu doua telefone dupa voi. Cei care sunt fani ai tastaturii fizice Qwerty trebuie sa stie ca acest gadget nu duce lipsa de spatiu pentru a putea sa tastati cat mai lejer un mesaj lung. Pretul acestuia este de pana in 75 de euro, in functie de site-urile de pe care vreti sa il achizionati.

Telefonul cu proiector

Cool!.... Nu, nu este strigatul de bucuri al unui adolescent, ci asa se numeste telefonul. Cool este tot un terminal cu origini chinezesti capabil sa proiecteze un video la o rezolutie de 640x480 pixeli. Asta este caracteristica lui speciala. In plus, telefonul se bucura de un ecran tactil de WQVGA si capabilitate de a integra doua SIM-uri. Are si conectivitate Wi-Fi si o baterie de 1.500 de mAh. In China, "jucaria" nu costa decat achivalentul a 110 dolari.

Foto:geeky-gadgets.com

Telefonul-bricheta

SB6309 - un "minunat" nume pentru un telefon care nu face altceva decat sa iti sustina viciile daunatoare sanatatii. Acest terminal are o bricheta asemanatoare celei din masina, in locul lentilei aparatului foto. In rest este un simplu telefon.

Foto:geeky-gadgets.com

In afara de acestea, asiaticii au mai creat si telefoane rezistente la apa sau cele cu tastatura transparenta.

Clapeta transparenta

Multa lume este acum inebunita dupa smartphone-uri, pentru ca asa este moda. Principiul "spune-mi ce telefon folosesti ca sa-ti spun cine esti" este insa unul depasit, caci utilitatea unui telefon o da posesorul, nu capacitatile telefonului. Cum ultimele studii arata ca prea putini din cei care au smartphone il folosesc la mai mult de 50% din capacitatile sale, un telefon precum "Transforma" este destul de bun pentru piata noastra.

Foto: chinaviosion.com

Telefonul este un dual SIM si este deblocat, pentru a putea fi folosit in toate retelele. Are camera digitala atat in spate cat si in fata si un design destul de interesant. Este un telefon cu clapeta...trasparenta, asa ca nu va mai fii nevoie sa il deschideti de fiecare data cand vreti sa verificati anumite lucruri. Bateria lui tine 5 ore, pe modul convorbire, si doar 3-4 ore pentru functii multimedia.

Are si un sistem de operare, Nucleus RT, ca si Vivistar de altfel. Telefonul acesta nu costa decat 57 de euro si, ca si cel de mai sus, are antena pentru receptia in format analog a emisiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#smartphone terminal caracteristici, #rezistent apa bricheta tv , #smartphone