Marele pericol la care te expune smartphone-ul tau

Duminica, 04 August 2013, ora 22:50
3191 citiri
Marele pericol la care te expune smartphone-ul tau
Foto: Fox News

Specialistii in domeniu avertizeaza asupra pericolului la care sunt expusi oamenii care folosesc smartphone-uri si acceseaza linkurile dubioase care le sunt trimise. Rusii ar fi construit chiar adevarate afaceri in acest domeniu.

In Rusia ar exista organizatii care au mii de angajati ce se ocupa de aceste activitati carora oricine din lume le-ar putea cadea prada oricand, scrie Fox Business. Aceste informatii sunt oferite de compania Lookout, specializata in protectia impotriva acestor probleme.

O industrie foarte profitabila

Ei au facut o prezentare la o conferinta tinuta in Las Vegas. Totul s-ar petrece cu ajutorul unei retele complexe de marketing in care sunt atrase numeroase adrese de Internet. Ryan Smith, specialist in domeniu, sustine ca industria malware este una foarte profitabila in Rusia si e foarte bine organizata.

Cei care ajuta la raspandirea virusilor ar avea si ei parte de un procent din profitul obtinut, spune expertul american. Castigul unei asemenea persoane poate ajunge si la 12.000 de dolari pe luna.

Acestea folosesc telefonul mobil pentru a castiga bani de la persoanele inselate. Oamenii sunt pacaliti sa trimita SMS-uri care le incarca facturile foarte mult, ei crezand ca beneficiaza in schimb de numite servicii pe care nu le mai primesc.

Metoda pacalelii

Hackerii trimit victimelor un link sau un mesaj scris care poate fi postat chiar pe retelele de socializare. Adesea, un virus poate fi luat chiar sub deghizarea unor aplicatii cunoscute precum Angry Birds, Google Play, Adobe Flash sau Skype.

Cele mai multe astfel de cazuri apar pentru ca oamenii cauta pe Internet aplicatii gratuite. Astfel, o aplicatie descarcata de pe Internet poate contine un program care trimite un SMS scump in numele utilizatorului.

Cum sa eviti pacalelile

Specialistii ne ofera si cateva sfaturi care ne ajuta sa evitam aceste pacaleli. Aplicatiile trebuiie descarcate doar din surse sigure. Atunci cand urmam un link trebuie vazut daca ajungem pe pagina de Internet pe care o dorim.

Unele site-uri false pot sa ne ceara informatii de logare pentru a ne afla parolele, ele semanand cu site-urile pe care le stim.

O aplicatie pentru mobil denumita Lookout se poate instala pe telefon pentru a preveni aceste probleme.

Telefonul poate da uneori semne ca nu functioneaza normal, ceea ce inseamna ca el poate fi infectat. Printre ele se numara SMS-urile ciudate, costuri prea mari ale facturii si perioada scurta de viata a bateriei.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#smartphone aplicatii gratuite angry birds, #google play adobe flash skype, #virus bani sms telefon pacaleli , #smartphone