O aplicatie realizata de romani, folosita in restaurante de top din New York

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 09:01
8688 citiri
O aplicatie realizata de romani, folosita in restaurante de top din New York

O echipa de IT-sti din Cluj-Napoca a lansat o aplicatie care permite trimiterea unei comenzi de pe telefonul mobil direct la bar, astfel incat clientul nu mai asteapta chelnerul, aceasta fiind introdusa si in doua restaurante de top din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa a dezvoltat aplicatia Fastorder dupa ce proprietarul unei cafenele din Alba Iulia a realizat cat de grea este gestionarea unui numar mare de comenzi in perioadele aglomerate, cand crestea timpul de asteptare al chelnerului.

"Asa s-a nascut Fastorder, la inceput am investit banii nostri ca sa dezvoltam aplicatia, dupa care am gasit un partener care a investit 125.000 de euro in acest proiect. Un client intra intr-un local care are implementata aplicatia, o descarca pe telefon, scaneaza codul QR si se recunoaste masa la care se afla. Poate naviga prin meniu, face comanda direct la bar prin selectarea produselor, dar se poate chema si un ospatar sau se poate cere debarasarea mesei.

Se poate vedea cat este nota de plata, iar in perioada urmatoare vom trece la o alta etapa, care presupune plata cu cardul direct de pe telefonul mobil a consumatiei. Aplicatia inseamna reducerea timpilor de asteptare a comenzii, astfel incat nu mai trebuie ca un client sa astepte dupa un chelner", a declarat corespondentului MEDIAFAX Lucian Cramba, director executiv al Fastorder, proprietarul cafenelei de la care a pornit noul concept.

Potrivit acestuia, aplicatia permite si impartirea notei de plata in cazul in care la masa sunt mai multi consumatori, in conditiile in care se stie clar ce a consumat fiecare.

"Aplicatia traduce automat comanda in engleza, astfel incat poate fi utilizata si de un client strain care serveste masa sau bea o cafea intr-un local partener din Romania. De asemenea, putem include in aplicatie si bacsisul, care poate fi lasat chelnerului. Un astfel de serviciu schimba modul de interactiune al clientului cu restaurantul si il ajuta si pe ospatar, ii face munca mai usoara. Ospatarul ia comanda mergand direct la bar, stie exact ce si unde sa aduca si il scuteste de drumurile prin sala, iar aplicatia le ofera informatii despre preferintele si tendintele de consum ale clientilor", a precizat Cramba.

In prezent, aplicatia are peste 10.000 de utilizatori in Romania si poate fi accesata in 80 de localuri - restaurante si baruri - din mai multe orase din tara: Cluj-Napoca, Craiova, Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Timisara, Alba Iulia, iar recent a fost introdusa si in doua restaurante celebre din New York - "Fresco by Scotto", unde au luat masa, printre altii, Donald Trump, Bill Clinton sau John Lennon, si "Cipriani".

De asemenea, aplicatia se preteaza si pentru hoteluri, unde clientul poate comanda room-service din camera direct la bucatarie, sau pentru terasele de la mare.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#aplicatie restaurante romani Cluj Napoca, #aplicatie eficientizare restaurante , #smartphone
Comentarii