O companie IT de care n-a auzit multa lume: Vanzarile au crescut cu 271% (Video)

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 20:22
5620 citiri
O companie IT de care n-a auzit multa lume: Vanzarile au crescut cu 271% (Video)
Foto: GSM Arena

Compania chineza Xiaomi a reusit sa ajunga pe primul loc in topul vanzarilor de smartphone-uri in tara de origine, depasind branduri renumite precum Samsung sau Apple.

Compania a devenit al cincilea producator mondial de smartphone-uri si tablete, in mai putin de patru ani.

Firma Xiaomi reprezinta o amenintare reala pentru marile companii care fabrica smartphone-uri, ea reusind sa vanda peste 26 de milioane de dispozitive in prima jumatate de an, in crestere cu 271% fata de anul trecut, potrivit Business Insider.

Xiaomi a realizat venituri de aproape 5,3 miliarde de dolari in primul semestru din 2014, in crestere cu 149% fata de anul precedent. Se estimeaza ca, in acest an, compania chineza va vinde intre 40 si 60 de milioane de smartphone-uri.

Potrivit firmei de cercetare Canalys, Xiaomi a depasit Samsung in acest an, devenind liderul de vanzari din China.

Compania chineza are in portofoliu dispozitive mai ieftine decat rivalii sai. Spre comparatie, un smartphone Samsung de top se vinde in China la un pret de 500 de dolari sau mai mult, iar un iPhone 6 costa 861 de dolari.

Modelul Xiaomi Mi 4, care face parte din categoria high-end, se comercializeaza cu 400 de dolari.

Specificatii

Smartphone-ul Xiaomi Mi 4 ruleaza o versiune personalizata a sistemului de operare Android, 4.4.3 KitKat, numit MIUI.

Are un ecran de 5,48 inchi, o rezolutie de 1.080 x 1.920 pixeli, un procesor Qualcomm Sanpdragon 801 de 2,5 Ghz, o camera foto principala de 13 MP si una secundara de 8 MP, 3 GB RAM si memorie de 16/64 GB, potrivit GSM Arena.

Firma chineza si-a extins afacerile si in India, unde a vandut 300.000 de smartphone-uri, de la lansarea din luna iulie. Vanzari record s-au inregistrat si in Singapore si Malaezia. Recent, Xiaomi a intrat si pe piata europeana.

Compania castiga in mod constant procente din cota de piata a celor mai mari producatori de smartphone-uri, atat in China, cat si la nivel mondial.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#smartphone depaseste Samsung Apple, #smartphone Xiaomi Mi4 video, #Xiaomi intrece Samsung iPhone , #smartphone