Primul smartphone "made in Africa" s-a lansat in Congo

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 16:04
2090 citiri
Primul smartphone "made in Africa" s-a lansat in Congo

Congolezul Verone Mankou, in varsta de 27 ani, a reusit sa produca si sa lanseze pe piata primele aparate smartphone concepute de el insusi si comercializate la pretul de 85.000 franci congolezi, echivalentul a circa 130 de euro.

Sa ne intelegem, nu ne aflam in perioada cand Edison inventa de unul singur becul electric sau gramofonul. Pentru a-si realiza proiecul, Verone Mankou a pus bazele unei societati comerciale, in care a investit nu mai putin de 90.000 de euro si pe care a dotat-o cu aparatura necesara, inclusiv personalul, indispensabil pentru a realiza productie la nivelul unei tehnici performante - informeaza La Tribune.

Cum era si normal, aparatul a primit imediat un nume, sub al carui brand se comercializeaza in prezent. Se numeste "Elikia", ceea ce in limbajul local semnifica "speranta", iar lansarea a facut-o intr-un cadru festiv vineri dimineata.

Din punct de vedere tehnic, Elikia este destul de performant, avand o memorie de 512 MB si un procesor de 650 Mhz. Memoria sa interna este de 256 MB, iar aparatul de fotografiat are 5 megapixeli.

Verone Mankou spera ca produsul realizat de el va acoperi nevoile intregii Africi, imbunatatind mereu performantele si scazand pretul de fabricatie.

In acest sens, intentioneaza ca, in baza pieselor fabricate in propria firma, sa comande montajul aparatelor in China, unde forta de munca este mai ieftina si intrevede astfel o mai buna eficienta economica a produsului realizat.

In afara de capacitatea congolezului in a se lansa in asemenea proiect indraznete, trebuie remarcat totusi ca are si sansa de a se fi situat intr-o nisa privind aceste aparate, cunoscand faptul ca marile firme de profil - care ii vor deveni concurente in scurt timp - sunt astazi mai putin prezente in Africa decat pe alte continente.

Ramane de vazut in ce masura va rezista concurentei acestora, beneficiind astfel inca multa vreme de avantajul primului sosit pe piata.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#Congo smartphone, #lansare smartphone Africa , #smartphone
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa ne comandam repede cate un smartphone
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5