Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revolutie pe piata smartphone-urilor: locul 3 pentru o companie infiintata de patru ani

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 07:31
4629 citiri
Revolutie pe piata smartphone-urilor: locul 3 pentru o companie infiintata de patru ani
Foto: GSM Arena

La doar patru ani de la infiintare, o companie IT a depasit toate asteptarile analistilor, devenind a treia forta pe piata mondiala a smartphone-urilor.

Conform companiei de analiza IHS, in al treilea trimestru al anului 2014, compania chineza Xiaomi a vandut 19 milioane de unitati, intrand in top 3 producatori mondiali. Compania Xiaomi a depasit un alt gigant al Chinei, Huawei, care a vandut 16,8 milioane de bucati in perioada iulie-septembrie, noteaza NDTV.

In urma Xiaomi raman producatori cunoscuti ca Lenovo, in a carui componenta se gaseste si Motorola Mobility, dar si gigantul sud-coreean, LG.

Xiaomi a debutat pe piata ca producator de soft, oferind MIUI, o versiune modificata de Android, care imita interfata iPhone. In august 2011, compania a lansat primul sau telefon inteligent, Mi-One, iar, mai tarziu, au aparut modelele Mi-One Hongmi, Hongmi, Mi-2 si altele.

Odata cu largirea paletei de oferte, au crescut si vanzarile. In 2012, compania vindea 5,7 milioane de smartphone-uri, iar anul trecut, 18,7 milioane. In primul si al doilea trimestru din 2014, vanzarile au fost de 11 milioane de bucati, respectiv 15,1 milioane, care asigurau Xiaomi locul al cincilea la nivel global.

Piata telefoanelor se schimba: Un producator detroneaza smartphone-urile Samsung

Cresterea companiei se datoreaza in special succeselor de pe piata chineza. Conform unor date ale Strategy Analystics, din cele peste 15 milioane bucati vandute in trimestrul al doilea, 14,6 milioane au fost comercializate in China.

Compania care va spulbera suprematia Apple si Samsung pe piata smartphone

In ultima vreme, Xiaomi face pasi concreti pentru iesirea pe pietele internationale. In afara de China, compania mai este prezenta si pe pietele din Singapore, Hong-Kong si India.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Xiaomi smartphone, #vanzari smartphone Xiaomi, #Xiaomi loc trei mondial , #smartphone