Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Romania, ultima in UE la dotarea angajatilor cu laptopuri, tablete si smartphone-uri

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 08:28
2119 citiri
Romania, ultima in UE la dotarea angajatilor cu laptopuri, tablete si smartphone-uri
Foto: Arhiva

Patronii romani nu se inghesuie sa-si doteze angajatii cu dispozitive mobile cu acces la Internet, cum ar fi tablete, smartphone-uri sau laptopuri, tara noastra fiind pe ultimul loc in Uniunea Europeana in aceasta privinta.

Potrivit Ziarului Financiar, care citeaza Eurostat, daca in Europa, media procentajului companiilor care isi doteaza angajatii cu dispozitive mobile este de 48 la suta, procentul inregistrat in Romania este de numai 22 la suta.

Romania se afla pe ultimul loc in UE in privinta companiilor care isi doteaza angajatii cu dispozitive mobile cu acces la Internet, precum tablete, smartphone-uri si laptopuri, procentajul de numai 22% fiind de peste doua ori mai redus fata de media de 48% inregistrata la nivelul UE.

Procentele inregistrate in alte state europene sunt: 27% in Grecia si 31% in Bulgaria la 78% in Finlanda, 65% in Danemarca, urmata de 63% in Cehia si Suedia.

In concluziile Eurostat se arata ca pana si angajatii din Macedonia si Croatia - chiar daca nu sunt state memre UE - au mai multe dispozitive mobile decat cei din Romania, procentul din aceste doua tari fiind de 25 si respectiv 54 la suta.

"Companiile pot pune la dispozitia angajatilor dispozitive portabile, precum smartphone-uri sau computere portabile, care le permit sa se conecteze la Internet in timp ce se deplaseaza si sa lucreze chiar daca nu sunt la birou", se arata intr-un raport al Eurostat, care foloseste date obtinute printr-un sondaj realizat la inceputul anului.

In Finlanda, 99 la suta dintre angajatii companiilor mari au tablete si smartphone-uri, iar in Austria, procentul este de 97 la suta.

In privinta firmelor medii si mici, deschiderea patronilor nu este atat de mare. Pe primele pozitii in spatiul comunitar se situeaza Finlanda (92%) si Danemarca (88%).

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#studiu angajati tablete, #patroni romani dotare angajati, #Eurostat Romania , #smartphone