Romanii au prins gustul cumparaturilor pe Internet - Telefoanele si tabletele castiga tot mai mult teren

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 18:15
2023 citiri
Romanii au prins gustul cumparaturilor pe Internet - Telefoanele si tabletele castiga tot mai mult teren
Foto: Netopia

O treime din platile online sunt facute de pe smartphone, in special de pe terminalele cu sistemul de operare Android, arata un studiu recent.

Astfel, circa 30% din totatul platilor online cu cardul realizate de consumatorii romani sunt facute de pe telefoane inteligente si tablete, fata de 20%, rata inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai multe sunt realizate de pe dispozitivele Android, de catre locuitorii Capitalei, arata datele NETOPIA mobilPay, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Mobilitatea este o nevoie tot mai evidenta pentru romanii din mediul urban. Observam cum, de la luna la luna, tot mai multi aleg sa plateasca de pe telefon. E rapid, simplu, totul se intampla in ritmul si momentul ales de ei.

Daca acum cativa ani, mobilul era viitorul, astazi a inceput sa fie prezentul. Iar cifrele sunt cel mai bun indicator. Peste 40% dintre cei care platesc cu telefonul sunt utilizatori fideli, care o fac cu regulariate", a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Faci plati online? Pericol de atacuri de amploare din partea hackerilor

Distributia pe orase

Mai bine de 50% din platile mobile realizate in Romania sunt facute de locuitorii Capitalei, urmatoarele orase in care se plateste frecvent de pe mobil fiind Cluj-Napoca si Timisoara, fiecare cu un aport de pana la 5%.

In ceea ce priveste suma medie cheltuita de pe telefon, acesta se ridica, in prezent, la 150 lei.

Referitor la dispozitivele mobile de pe care se realizeaza platile, cele mai folosite sunt device-urile care ruleaza Android, in proportie de 60%, urmate dedispozitivele mobile cu sistem de operare iOS (35%) si, pe ultimele locuri, de cele care ruleaza Windows Phone, Blackberry si Firefox OS - (5%).

Cand vine vorba de brandul de telefoane si tablete utilizate in realizarea tranzactiilor mobile, cele mai multe sunt Apple, urmate, pe pozitia a doua, de Samsung.

Studiul citat mai arata ca romanii folosesc, in general, retelele WiFi de Internet pentru tranzactii, doar 30% dintre ei folosind date mobile pentru achizitii.

C.P.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cumoaraturi online telefon, #cumparaturi online romani, #cumparaturi online smartphone , #smartphone