Romanii isi schimba telefonul scump o data la 6 luni - Care sunt cele mai vandute gadgeturi

Joi, 25 Iunie 2015, ora 15:21
4907 citiri
Romanii isi schimba telefonul scump o data la 6 luni - Care sunt cele mai vandute gadgeturi
Foto: QuickMobile

Romanii isi schimba telefonul premium la 6 luni, iar cele cu pret mediu si scazut, la 2 ani, arata un studiu realizat de retailer-ul QuickMobile.

"Am observat ca exista tot mai multi clienti dornici sa aiba cele mai recente lansate telefoane si gadget-uri pe plan international, fiind chiar dispusi sa achizitioneze produsele in stadiul de precomanda, respectiv sa plateasca un produs si sa astepte cateva zile pana la livrarea propriu-zisa. Cea mai mare surpriza de la inceputul anului au fost precomenzile pentru Apple Watch, unde intr-un interval de doar doua saptmani sau achizitionat peste 300 de smartwatch-uri", a explicat Tudor Tiboc, manager general la QuicMobile, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Datele mai arata ca 70% dintre clientii care achizitioneaza telefoane mobile sunt barbati, acestia preferand in mod special dispozitivele cu ecran mare.

La randul lor, femeile pun accent pe design, indreptandu-se catre telefoanele cu carcase colorate, care pot fi accesorizate usor. Mai mult, 3 din 5 clienti care achizitioneza un smartphone cumpara si accesorii pentru protectia acestuia, cele mai vandute fiind husele si foliile de ecran.

Telefoanele care se vand cel mai bine - Surprizele din top 10

De asemenea, romanii isi mentin interestul fata de dispozitivele dual-SIM, circa 20% dintre telefoanele achizitionate in ultimul an avand aceasta functie.

"Interesant este si faptul ca tot mai multi clienti sunt curiosi in legatura cu ce alte gadget-uri pot folosi cu ajutorul telefonului mobil, existand clar un interes pe zona dispozitivelor inteligente, care inglobeaza conceptul de Internet of Things", a mai precizat Tudor Tiboc.

Printre cele mai achizitionate gadget-uri inteligente, in primele sase luni din acest an, se numara dispozitivele pentru controlul temperaturii in casa prin intermediul telefonului, camere video inteligente, cu senzori de miscare si sunet conectate direct de pe smartphone, precum si sisteme de monitorizare pentru animalele de companie, care arata pozitia lor exacta intr-un anumit perimetru sau daca au facut suficienta miscare.

De asemenea, printre produsele cele mai cautate in aceasta perioada se mai numara si becurile inteligente, care permit controlul culorii si intensitatii luminii prin intermediul telefonului mobil.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#telefoane romani, #telefoane schimba romani, #smartphone romani, #vanzari telefoane romani , #smartphone