Romanii pot testa platile cu telefonul mobil

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 07:25
1969 citiri
Romanii pot testa platile cu telefonul mobil

Orange Romania si BRD - Groupe Societe Generale au lansat in Romania un proiect pilot care isi propune sa testeze solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM, prin care sunt posibile platile cu telefonul mobil.

"Peste 100 de persoane care detin un cont bancar la BRD - Groupe Societe Generale au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capabilitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti. Platile vor fi posibile la cele peste 2.000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD - Groupe Societe Generale la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard", se precizeaza intr-un comunicat Orange remis Ziare.com.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiente in special in ceea ce priveste efectuarea de plati, accesul in mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmand ca in viitor toate acestea sa fie integrate de SIM-ul Orange. In loc sa foloseasca bani lichizi pentru a plati produse sau bilete de transport, clientii vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless si sa porneasca imediat mai departe.

"Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

"Platile trebuie sa fie simple si sigure, iar cea mai importanta miza pentru noi este sa raspundem nevoilor clientilor cu solutii inovatoare precum tehnologia NFC", a spus la randul sau Gheorghe Marinel, Director General Adjunct al BRD-Groupe Societe Generale.

Un proiect pilot de plati prin intermediul telefonului mobil in Romania a fost mai demarat in 2008, de MasterCard si ING, a spus Gabriel Ghita business development manager pentru Europa Centrala si de Est (CEE)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#plata telefon mobil Romania, #tehnologie NFC , #smartphone