Secrete pe care fiecare utilizator de smartphone ar trebui sa le cunoasca

Duminica, 25 August 2013, ora 22:02
11549 citiri
Secrete pe care fiecare utilizator de smartphone ar trebui sa le cunoasca

In urma cu sase ani, smartphone-urile abia isi faceau loc pe piata, iar pana in prezent, ele au schimbat modul in care comunicam, navigam pe Internet si interactionam cu ceilalti.

Cu toate acestea, unele secrete ale acestor dispozitive nu sunt cunoscute de toti utilizatorii, scrie USA Today.

Cum sa faci o captura de ecran

Daca ai iPhone si vrei sa faci o captura de ecran, trebuie sa apesi in acelasi timp butoanele Home si Sleep/Wake. Dupa aceea, ar trebui sa auzi un sunet scurt, iar imaginea va fi salvata in folderul Camera Roll sau in Saved Photos.

Pentru smartphone-urile cu Android, captura de ecran se face apasand simultan butoanele Power si Volume Down, iar poza va fi salvata in folderul Captured Images.

Totusi, aceasta tehnica functioneaza doar pentru versiunile 4.0 sau mai recente. Pentru cele anteriore, trebuie sa folsesti aplicatii precum AirDroid.

Cum sa salvezi un telefon care ti-a scapat in apa

Atunci cand iti scapi telefonul in apa, aproape sigur acesta este condamnat la moarte. Pentru a evita o tragedie, cel mai bine este sa ai o carcasa rezistenta la umezeala.

In caz contrar, exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l salva.

Astfel, cel mai important lucru este sa nu incerci sa il aprinzi imediat dupa ce l-ai "pescuit", pentru ca daca are apa in interior, el se va strica automat.

In schimb, sterge-l cu un material uscat sau un servetel. Daca este murdar, poti folosi putin alcool pentru a-l curata.

Daca bateria smartphone-ului este detasabila, trebuie sa o scoti. Apoi umple un vas sau o punga cu orez de la magazin si introdu telefonul acolo. Peste noapte, orezul va absorbi umezeala.

Sub niciun fel nu trebuie sa pui dispozitivul in cuptorul cu microunde.

In urmatoarea zi, remonteaza telefonul si aprinde-l. Daca porneste, esti un utilizator fericit. Altfel, trebuie sa faci o vizita pana la magazin pentru unul nou.

Cum sa gasesti un telefon pierdut sau furat

Mobilitatea este o sabie cu doua taisuri. Desi poti lua telefonul cu tine peste tot, la fel de usor il poti pierde sau poate fi furat.

Din fericire, telefoanele iPhone si tabletele iPad de la Apple au o aplicatie speciala pentru astfel de cazuri, Find My iPhone, care iti permite sa iti localizezi smartphone-ul de pe un altul, prin intermediul GPS. De asemenea, iti poti bloca sau poti sterge informatii din el.

De asemenea, viitoare versiune a sistemului de operare, iOS 7, va include si functia prin care vei putea poza hotul sau locul in care ai pierdut telefonul.

Similar, si smartphone-urile cu Android au astfel de aplicatii, precum Where's My Droid?, Lookout Mobile Security sau Carbonite Mobile.

Nu dezvalui locul in care te afli

Atunci cand faci poze, ele vor include si informatii despre locul in care au fost facutet.

Daca nu mai vrei sa se intample acest lucru, atunci trebuie sa oresti GPS-ul. Pentru iPhone, in meniul principal trebuie sa accesezi Settings - Privacy Location Services, iar pentru Android, Settings - Location Services.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#secrete smartphone, #gasire hot smartphone, #smartphone cazut apa, #smartphone captura ecran, #smartphone print screen , #smartphone
Comentarii