Smartphone-uri ieftine de la un mare producator

Luni, 10 Februarie 2014, ora 23:51
4627 citiri
Smartphone-uri ieftine de la un mare producator
Foto: cnet.com

Cei care nu isi puteau permite un telefon produs de o mare companie ar putea avea un smartphone ieftin in viitor, produs de HTC. Compania planuieste sa se lanseze pe acest segment al pietei deoarece are probleme cu vanzarile.

Nou plan al companiei HTC este determinat de vanzarile slabe si concurenta tot mai mare pe segmentul telefoanelor scumpe din partea companiilor Samsung si Apple, scrie cnet.com.

HTC a produs in ultimii doi ani doar cateva modele de telefoane, ele fiind destinate clientilor care isi pot cumpara un telefon scump.

Acum, planul companiei este de a produce telefoane cu preturi mai mici, cuprinse intre 150 si 300 de dolari. O asemenea solutie poate reprezenta iesirea companiei HTC din criza vanzarilor si sporirea profitului. Veniturile HTC au scazut cu aproape o treime (la 1,41 miliarde de dolari) in trimestrul patru din 2013, conform unui anunt facut luni de aceasta companie. Profitul lor s-a ridicat in aceasta perioada la doar 10 milioane de dolari.

Se asteapta ca HTC sa inregistreze venituri de 1,19 miliarde de dolari in primul trimestru din acest an. Cher Wang, cea care conduce compania, recunoaste ca s-a acordat o atentie prea mare modelului HTC One, precum si celorlalte doua modele asemanatoare, HTC One Mini si HTC One Max. Tot marii producatori s-au reorientat spre telefoane ieftine, ele asigurand vanzari mult mai mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#telefon pret HTC, #smartphone HTC concurenta Apple , #smartphone
Comentarii