Smartphone-urile uluitoare pe care le va aduce viitorul

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 12:07
15320 citiri
Smartphone-urile uluitoare pe care le va aduce viitorul
Foto: news.com.au

Utilizatorii care cred ca tehnologia din domeniul telefoniei mobile a atins apogeul trebuie sa se mai gandeasca. Ceea ce vor putea face smartphone-urile care vor iesi pe piata in viitor este pur si simplu uluitor.

Aceste gadgeturi vor ajunge sa controleze tot mai mult viata celor care le folosesc. Oamenii de stiinta lucreaza la numeroase tehnologii care vor aduce schimbari radicale in acest sector, se arata intr-un articol news.com.au.

1-2 ani

Smartphone-urile vor deveni mult mai rezistente decat au fost si sunt acum. Cele care rezista la apa au inceput sa fie tot mai numeroase, tendinta urmand dorinta exprimata de utilizatori.

Ecranul este si el un element tot mai performant, rezistand la zgarieturi si socuri. Telefoanele care revin la forma initiala cand sunt indoite vor castiga tot mai mult teren pe piata de profil.

Telefoanele modulare sunt in plina dezvoltare, ele permitand inlocuirea oricarei componente, in functie de buget. Mai multi producatori au deja numeroase idei in aceasta privinta, insa nu au lansat inca pe piata un produs functional.

3-5 ani

Ecranele vor oferi pe termen mai lung o rezolutie imbunatatita ce poate ajunge chiar si la full 4k. Este de asteptat ca marimea lor sa nu mai sufere modificari radicale, tendinta fiind spre stabilirea unei dimensiuni de 5 inchi a ecranului.

Conexiunea la Internet poate suferi multe imbunatiri, chiar mai mari decat cele oferite de 4G. Un film de inalta definitie va putea fi descarcat in doar 30 de secunde. Spatiul de stocare nu va mai fi necesar, caci vom putea privi totul in mediul online, pe platforma cloud. In jurul anului 2020, putem face cunostinta cu o asemenea tehnologie extraordinara.

De asemenea, este de asteptat sa se poata face fotografii 3D sau filmari de acest tip cu orice telefon. Ele vor permite inclusiv alcatuirea unor harti interactive.

Peste 10 ani

Grafenul este materialul care poate aduce alte imbunatatiri majore in domeniu. Telefoanele isi vor putea schimba dimensiunea sau vor fi pliate asemenea unei foi de hartie.

Bateriile vor cunoaste noi imbunatatiri, caci cele de acum sunt destul de limitate in autonomia pe care o ofera. Sud-coreenii incearca deja sa foloseasca si caldura emanata de corpul uman pentru a ajuta la incarcarea lor.

De asemenea, totul ar urma sa fie controlat cu ajutorul vocii, iar imaginile din telefon sa ajunga direct pe lentilele ochelarilor pe care ii vom purta.

Nanotehnologia va avea un cuvant greu de spus, ea putand face un telefon sa aiba dimensiunea unei lentile de contact.

Sistemele de operare vor putea comunica direct cu oricine, chiar si pentru a-i alerta pe cei bolnavi de diabet in privinta unor pericole iminente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#smartphone tehnologie viitor, #sistem operare smartphone, #tehnologie inventii telefoane, #viitor smartphone , #smartphone
Comentarii
Poza Eufrosin
Eufrosin
rank 2
Aceste gadgeturi vor ajunge sa controleze tot mai mult viata celor..