Top 10 telefoane cu cele mai ridicate niveluri de radiatii

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 07 Iunie 2011, ora 18:49
14251 citiri
Top 10 telefoane cu cele mai ridicate niveluri de radiatii
Foto: cnet.com

Dupa mult relatatul risc de cancer cerebral provocat de telefoane ne-am gandit sa publicam un top al terminalelor care au un nivel de "radiatii" ridicat. In cazul telefoanelor, aceasta valoare este data de SAR (masoara rata cu care energia este absorbita de corp cand este expus frecventelor radio ale unui camp electromagnetic).

Topul a fost realizat de cei de la CNET si cuprinde 20 de telefoane din care o buna parte apartin celor de la Motorola. Potrivit sursei mai sus citate, in SUA valoarea maxima de SAR admisa este de 1,6 wati pe kilogram, in timp ce in Europa aceasta este de 2 wati pe kilogram.

De retinut este ca sub nicio forma nu spunem ca aceste telefoane va provoaca vreun fel de cancer. Nu ne permitem sa facem astfel de afirmatii atat timp cat si in lumea oamenilor de stiinta parerile pe acest subiect sunt impartite. Pur si simplu acest top este facut pentru a arata care niveluri de SAR au unele telefoane care sunt in comert.

Totodata trebuie retinut ca nivelul SAR poate varia intre diferite medii de transmisie (un telefon poate folosi medii multiple in timpul unui apel), asa ca diferite teste pot obtine rezultate diferite. Astfel ca, aceste niveluri au fost obtnute pe teste in SUA, de aceea este foarte posibil ca, in Romania cotele sa fie diferite.

In top 20 telefoane cu cel mai ridicat nivel SAR se afla Motorola Atrix 4G cu o cota de 1,47, dar si HTC Desire care are un SAR de 1,48. Motorola Droid si Droid 2 au 1,49 w/kg. Pe locul 11 se afla LG Rumor 2 - cu rata 1,51 w/kg. Acesta nu este singurul telefon pe care cei de la LG il au in a doua jumatate a clasamentului constituit de CNET.

In top 10, pe ultimul loc se afla Salute, un telefon de la producatorul chinez ZTE. Aparatul nu face parte din "elita" telefoanelor scumpe. SAR - 1,52. Pe locul 9, cu aceeasi valoare a SAR este un Motorola, Grasp - despre care producatorii topului spun ca este un telefon de baza pentru scrierea mesajelor in SUA.

Foto: cnet.com

Urmatorul telefon este tot de la Motorola. Defy, dupa numele sau de scena, a ajuns, nu demult si la noi in tara. Acesta este un smartphone din clasa de mijloc, dar cu un pret care se vrea a fi din clasa high-end. SAR - 1,52. Pe 7 isi face loc si un Nokia, Astound. Nu stim daca acest telefon se comercializeaza si la noi in tara, dar acesta este laudat pentru pretul sau destul de atragator, cel putin din anumite retele de telefonie americane. Motorola i335 este pe 6 si are o valoare SAR de 1,53 - ca si Astound.

Foto: cnet.com

In top 5, Kyocera Jax S1300 este telefonul care deschide intrarea. Kyocera mai are alte doua telefoane care se gasesc in top 20. Acesta are SAR 1,55. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro se bucura si el de acelasi succes ca si Kyocera, mai ales ca impart aceeasi valoare a "radiatiilor", numai ca acesta din urma este pe locul 4.

Foto: cnet.com

Pe podium urmeaza Sony Ericsson Satio, un telefon destul de elegant care, dupa cum spun editorii CNET, era pe primul loc pana au aparut urmatoarele doua telefoane. Ratingul acestuia este de 1,56.

In continuare apare din nou Motorola, cu Droid 2 Global, o alta veriune a termialului mai sus prezentat, ce este pe locul 2 cu o rata SAR de 1,58.

Si pe primul loc, desi nu credem ca este o mandrie sa fii fruntas intr-un asemenea top, este....un Motorola care are un nume ce aduce un pic de ironie locului prim. Se numeste Bravo. SAR atinge nivelul de 1,59. Bravo este un telefon relativ ieftin din clasa de mijloc cu niste caracteristici destul de interesante.

Foto: cnet.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#telefoane mobile, #nivel radiatii , #smartphone