Top 7 smartphone-uri care ofera cel mai bun raport calitate-pret

Sambata, 14 Mai 2016, ora 09:13
54978 citiri
Top 7 smartphone-uri care ofera cel mai bun raport calitate-pret
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu toata lumea vrea sau are de dat un salariu intreg pe telefon. Insa care sunt cele mai bune smartphone-uri care ofera cel mai bun raport calitate-pret?

Tech Insider a facut o astfel de lista.

7. iPhone SE (versiunea de 64 GB)

Cu toate ca iPhone SE este cel mai ieftin smartphone lansat de Apple, asta nu inseamna ca vei scoate putini bani din buzunar pentru a-l cumpara.

Exista o versiune de 16 GB care costa 2.200 de lei in Romania, la liber, insa memoria acestuia nu poate fi extinsa printr-un card microSD.

In consecinta, exista toate sansele ca sa ramai foarte repede fara spatiu unde sa-ti salvezi pozele, clipurile si fisierele.

Asa ca cei de la Tech Insider recomanda varianta de 64 GB, care costa cu cateva sute de lei mai mult (2.680 de lei), insa ofera cel mai bun raport calitate-pret pe care il poate obtine un utilizator de la un smartphone al companiei Apple. Ideea e ca 6S costa cu 1.000 de lei mai mult, iar specificatiile nu difera foarte mult.

6. OnePlus 2

Chinezii de la OnePlus sunt renumiti pentru ca fac telefoane cu specificatii de top, dar le vand mai ieftin decat dispozitivele premium realizate de rivali. Este si cazul smartphone-ului OnePlus 2, care are un procesor puternic, ecran de 5,5 inci, memorie interna de 64GB, o baterie performanta si sistem de operare Android aproape "nealterat" cu aplicatii inutile. Ai parte de toate acestea la 1.945 de lei.

5. Moto X Pure

Motorola s-a specializat in ultima vreme in a face telefoane de buna calitate si ieftine. Iar Moto X Pure este o dovada a acestui lucru, gratie camerei foto performante, a ecranului cu display excelent si a procesorului rapid.

Din pacate, acesta nu a ajuns inca pe piata din Romania, insa doritorii il pot cumpara de pe Amazon cu 349 de dolari (1.380 de lei).

Nexus 5X de la Google

Samsung, HTC si celelalte companii care folosesc Androidul de la Google pentru telefoanele lor tin neaparat sa aplice peste sistemul de operare o interfata proprie, care complica inutil meniul.

Tocmai de aceea e logic ca smartphone-urile realizate de Google sa foloseasca Androidul pur, ceea ce le face sa fie mai intuitive.

Iar unde mai pui si faptul ca Nexus 5X are specificatii de top, atunci ajungem la concluzia ca pretul de 349 de dolari este unul foarte convenabil.

Nici acest telefon nu e disponibil in Romania, dar poate fi comandat de pe Amazon.

OnePlus X

Nu e de mirare ca aceasta companie chineza are doua telefoane prezente in top. Cu OnePlus X poti pacali pe oricine ca ai un telefon premium, gratie design-ului sau elegant. Insa aspectul nu e singurul plus: telefonul are un ecran de 5 inci full-HD si o camera buna.

Celelalte specificatii nu te dau pe spate (are doar 3GB de RAM, de exemplu), insa asta nu inseamna ca smartphone-ul va da rateuri. In plus, poti sa folosesti un card microSD pentru a extinde capacitatea de stocare interna de 16GB.

OnePlus X merge decent, face poze bune si nu te lasa la greu. Deci, ce poti sa ceri mai mult de la telefon care costa 1.400 de lei?

Moto G3

Singurul telefon sub 1.000 de lei pe care merita sa-l cumperi este Moto G3 de la Motorola. La acest pret, specificatiile nu au cum sa fie unele de top, dar asta nu inseamna ca vei fi dezamagit total.

Iar pentru cei care vor un telefon care sa duca la capat sarcini de baza - accesarea Internetului, cateva aplicatii si fotografii decente - G3 este dispozitivul perfect.

Pana la urma, te poti lipsi de senzorul de amprenta sau de camera foto profi, nu-i asa?

G3 are un ecran de 5 inci cu rezolutie mica, de doar 720 de pixeli. Intr-adevar, calitatea pozelor si a clipurilor este inferioara telefoanelor premium, insa iti vei putea face treaba cu el. De asemenea, exista si un mare avantaj: display-ul va "manca" mai putina baterie.

Pretul este de 759 de lei.

Motorola Nexus 6

Nexus 6 este telefonul cu cel mai bun raport calitate-pret. O mare problema este dimensiunea ecranului: nu toata lumea prefera un display de 6 inci, care nici macar nu-ti incape in buzunar.

De asemenea, nu are nici senzor de amprenta sau procesor de ultima generatie. Insa acestea sunt singurele lipsuri ale telefonului.

Ecranul AMOLED are 16 milioane de culori si o rezolutie de 1.440 x 2.560 pixeli. Procesorul quad-core are o frecventa de 2,7 GHz, camera foto principala are rezolutie de 13 MP si cea secundara e de 2 MP. Bateria de 3220 mAh ofera pana la 330 de ore de functionare in stand-by si convorbiri de pana la 24 de ore.

Pret: 1.100 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#top smartphoneuri raport calitate pret, #top telefoane calitate pret, #telefoane calitate pret , #smartphone